Deltebre, capital de la dansa del 6 al 19 de juliol

El festival Deltebre Dansa, dirigit per Roberto Oliván, comptarà amb més cursos d´iniciació i una nit solidària del circ

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’organització ultima els darrers preparatius per una nova edició del Deltebre Dansa, el Festival internacional de circ i dansa contemporània. Sota la tutela del ballarí tortosí Roberto Oliván, el delta de l’Ebre tornarà a acollir professionals d’arreu del món que, entre el 6 i el 19 de juliol, perfeccionaran els seus moviments.

Com a principals novetats, enguany s’han ampliat els cursos d’iniciació en els que participaran més de 300 persones, fins i tot, els més petits de la casa, i s’ha organitzat una nit solidària i del circ on es recolliran aliments per a entitats com Càritas i la Creu Roja mentre es gaudeix de diferents actuacions de clown per part de reconeguts artistes de circ contemporani.

Amb les inscripcions pels cursos professionals esgotades en només deu minuts, Deltebre Dansa es consolida després d’onze edicions com una de les trobades de dansa i circ contemporani més rellevants. Entre els 150 participants hi arriba gent de Nova Zelanda i de Nova York entre altres, i malgrat que la creixent demanda que té el festival, l’organització no es planteja incrementar el nombre de places.

«Hi ha una part logística de recursos econòmics però també de poder treballar en comoditat», ha explicat Olivan. De fet, en la tria dels participants, tots ells amb experiència, s’intenta equiparar el nombre d’homes i dones. «Ens agrada treballar la part dinàmica però també en duet», ha afegit el director artístic.

Però les inscripcions en els cursos professionals no són les úniques que han tingut èxit i l’organització ha hagut de doblar alguns dels cursets d’iniciació que s’amplien a set. Els cursets, gratuïts, estan dirigits per coreògrafs professionals que transmeten als participants els beneficis terapèutics de la dansa.

«Hem aconseguit el que volíem, que la gent perdés la por a la dansa», manifesta Olivan. Després de l’èxit de l’any passat, Narenda Patil tornarà a oferir classes de Bollywood tant per a nens com per a adults. Entre altres, també hi ha cursos de dansa contemporània d’iniciació, de hula-hoop, i de dansa en família.

Una altra de les novetats del festival és la millora de la vela principal d’espectacles, que l’any passat va ampliar l’aforament fins a les 900 persones. A més, a l’anomenada Ciutat Efímera, s’hi sumarà una nova vela anomenada ‘Xirin’ que servirà d’espai d’habilitat pràctica i també d’espai de trobada i intercanvi d’experiències entre participants i espectadors. També hi haurà una pantalla exterior perquè en cas d’aforaments plens es pugui seguir l’espectacle.

Entre els espectacles més destacats del Festival, Olivan ha destacat el de la nit d’obertura de ‘Cirque Circocentrique’; el de la nit de solidaritat i circ el 8 de juliol, a càrrec de Guillem Albà i Marabunta com a mestre de cerimònies; un espectacle de corògrafs Colectivo Clà; i la darrera nit del festival amb la companyia internacional Race Horse Company.

Enguany, per controlar millor l’aforament, el Festival tindrà un sistema de reserva d’entrades gratuïtes a través de Ticketea. Les reserves es podran fer diàriament de quatre formes: a través de la web oficial www.deltebredansa.cat; des del portal Ticketea, a la taquilla del Festival, i per telèfon trucant al 902 044 226.

Comentarios
Multimedia Diari