Deltebre crea un decàleg per al turisme responsable

L’Ajuntament ha editat una guia amb deu recomanacions de bones pràctiques per a turistes 

28 junio 2021 08:52 | Actualizado a 28 junio 2021 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Deltebre ha creat un decàleg per afrontar una temporada estiuenca on es preveu una gran afluència de turistes.
En aquesta guia, s’hi poden trobar recomanacions i consells per gaudir d’un turisme sostenible i amb bones pràctiques que poden seguir tots aquells que viatgin a Deltebre.

Entre les mesures, deu en total, s’hi inclou la recomanació de visitar el municipi fora de temporada alta per reduir l’impacte ambiental, la tria de serveis responsables o la correcta informació en tot moment. També s’aconsella el desplaçament amb bicicleta, la compra als comerços de proximitat i el consum en l’hostaleria local. De la mateixa manera, es recomana l’optimització de recursos naturals com l’aigua o el coneixement i respecte pel patrimoni local com la història, la cultura o les tradicions. Totes aquestes mesures, que s’han traduït al castellà, francès, alemany i anglès, es podran consultar a la pàgina web de la localitat i es distribuiran a les activitats del sector turístic, als allotjaments i al Consell de Riumar.

El tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha explicat que volen «que la gent visiti el nostre territori, el nostre Delta, però també que ho faci des del respecte al medi ambient i implementant pràctiques que garanteixin la sostenibilitat i redueixin l’impacte de l’afluència massiva de visitants».

Per tal de fomentar aquest turisme, el consistori ha publicat aquesta setmana un vídeo a les seves xarxes socials per promocionar el territori, el turisme familiar, la gastronomia i l’entorn mediambiental.

Millores a les platges
Des de l’Ajuntament de Deltebre s’estan fent millores a les platges com la renovació dels senyals o la implementació d’un servei de wifi gratuït. Aquesta iniciativa tindrà un abast d’uns 400 metres a la platja de Riumar i sorgeix a partir d’un acord amb l’empresa de telecomunicacions de la localitat Deliternet. Una altra millora serà al cos de policia que augmentarà els efectius per garantir la seguretat així com per controlar l’estacionament a les platges.

El Consell de Riumar també modifica el seu horari d’atenció al públic i s’amplia. El consell estarà obert cada dia de la setmana per a la realització de tràmits del la ciutadania i per resoldre consultes als turistes que visiten el municipi.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha apuntat que s’han de «seguir enfortint els serveis i prestacions que oferim als veïns i veïnes i a la gent que ens visita».

Comentarios
Multimedia Diari