Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Deltebre es prepara per a un multitudinari Carnaval

  La Rua del Carnaval tindrà lloc aquest dissabte a la tarda i compta ja amb divuit comparses inscrites i frega el miler de participants

  12 febrero 2024 16:43 | Actualizado a 13 febrero 2024 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  «Maretameua, quin fandango!» és l’eslògan que aquest any acompanya el cartell i la programació de les activitats del Carnaval de Deltebre. És aquesta la seua vuitena edició, i presenta diferents novetats com, per exemple, la continuïtat de la festa amb música en directe una vegada finalitzada la Rua i un sopar de germanor.

  La Rua del Carnaval compta a hores d’ara amb 18 comparses inscrites i frega el miler de participants. Enguany el seu recorregut finalitzarà al Centre Esportiu del Delta, on es realitzaran les corresponents actuacions davant del jurat, del públic assistent a la grada i de la resta de participants. El públic, més enllà de poder veure les comparses als carrers, també podrà seguir part del recorregut en directe mitjançant una pantalla LED que s’ubicarà a l’escenari.

  L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que «el Carnaval de Deltebre s’ha convertit, durant tots aquests anys, en una referència de territori i en una aposta decidida i ferma del Govern municipal que permet traslladar la llum i els colors als carrers, i fomentar la cohesió social entre els veïns i veïnes». Soler ha afegit que «l’èxit del Carnaval és conseqüència i és fruit del treball de totes les persones i entitats que participen, com també de la sempre necessària col·laboració i implicació de la Comissió #DeltebreFestes».

  Enguany els premis mantenen els mateixos imports que en l’anterior edició. D’aquesta forma, el jurat atorgarà 600 euros a la millor comparsa, 400 euros a la millor carossa, i 300 euros a la comparsa més original, a la millor disfressa, a la millor coreografia i a la comparsa més xaladora.

  Posteriorment, com a principal novetat d’aquesta edició i tot seguit al lliurament dels premis, s’iniciarà l’actuació del grup de versions LasQueFaltaBand. A més, s’habilitarà un espai, a disposició de les comparses, per al sopar de germanor mitjançant els menús per emportar d e les jornades gastronòmiques o a través del sistema jo hi poso.

  El regidor de Festes i Promoció Esportiva, Eric Bertomeu, ha detallat que «enguany, a partir de les peticions de les comparses i amb acord de la Comissió #DeltebreFestes, volem anar un pas més enllà respecte a les anteriors edicions i donar continuïtat a l’ambient festiu de la Rua del Carnaval, i oferir una nova proposta que englobi la germanor amb la música en directe». Bertomeu ha cridat a la participació d’un programa que «ofereix activitats per a tots els públics i que representa l’essència de la festa del Carnaval. És a dir, la il·lusió, l’alegria i la disbauxa».

  El dissabte, partir de la mitjanit, i també al Centre Esportiu del Delta, es durà a terme el Carnaval Jove amb la festa La Gran Animalada, la qual compta amb la col·laboració de la recent constituïda Comissió #DeltebreJove, i amb l’actuació dels DJ’s Eduard Ventura i Jordi Mulet. Durant la nit es lliuraran els premis a la comparsa més elaborada (600 euros), a la disfressa més original (150 euros) i a la disfressa més xaladora (150 euros).

  El Carnaval clourà aquesta setena edició amb el Carnaval Infantil, que gaudirà amb l’actuació del mag MJ i amb un taller de globoflèxia. A banda, també hi haurà xocolatada a càrrec de l’Associació de Dones de Deltebre, i una Rua que estarà encapçalada per la BatuCava. Els premis del Carnaval Infantil es distribueixen amb el Primer premi a la millor comparsa (100 euros), el segon premi a la millor comparsa (75 euros ), i el primer, segon i tercer premi a la millor disfressa amb 60 euros, 40 euros i 30 euros respectivament.

  Cal esmentar que les activitats del Carnaval de Deltebre començaran el divendres 16 de febrer amb un taller de Capgrossos per als xiquets i xiquetes a partir de tres anys, amb la Pijamada Party que impulsa la Quinta de l’any 2006 i també amb la programació de Carnaval al Centre Esportiu del Delta. Totes les activitats es poden consultar a la pàgina web www.deltebre.cat.

  La gran rua, aquest dissabte

  La gran rua del Carnaval tindrà lloc aquest dissabte a les 17 hores. Enguany, amb un nou recorregut. L’inici serà a l’avinguda Assumpció, davant l’antiga farmàcia vella. Des d’aquí, en direcció fins a la rotonda dels Castanyeros, i des de la rotonda fins al Centre Esportiu del Delta, on serà l’arribada de les comparses.

  Comentarios
  Multimedia Diari