Demanen ajut per reparar tres ponts sobre el riu Sénia

Les generalitats catalana i valenciana treballen amb la Taula del Sénia en un conveni marc per col·laborar en aquesta zona de ‘frontera’

17 diciembre 2021 19:40 | Actualizado a 18 diciembre 2021 18:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Mancomunitat de la Taula del Sénia va reunir ahir representants de les generalitats catalana i valenciana al riu Sénia, per treballar de forma conjunta en els temes que afecten aquesta zona de ‘frontera’. Entre els assistents hi havia el Secretari de Governs Locals de la Generalitat de Catalunya, David Rodríguez; i el Secretari Autonòmic de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana, Alfred Boix; entre altres càrrecs i alcaldes del Baix Maestrat i el Montsià que toquen al riu.

Els secretaris es van comprometre a elaborar un conveni marc de col·laboració entre les dues administracions per abordar les problemàtiques comunes de la zona del Sénia, en matèries com la sanitat, l’educació, les infraestructures o el turisme.

Des de la Taula del Sénia es va incidir especialment en la necessitat de reparar diversos dels ponts que creuen el riu Sénia, entre Catalunya i la Comunitat Valenciana, i que es troben actualment en mal estat. Es tracta del pont de Malany, entre la Sénia i Rossell i que dona entrada a la zona de la Tinença de Benifassà; i els ponts històrics del Molí de l’Om i el Molí Bordales.

Segons detalla al Diari la gerent de la Mancomunitat, Tere Adell, el primer pas que s’abordarà serà determinar la titularitat d’aquestes infraestructures, per després veure com es poden finançar les obres de millora.

També es plantejaran projectes conjunts per accedir als fons europeus de recuperació.

Comentarios
Multimedia Diari