‘Dumbo’, protagonista de la Cavalcada de Reis de Tortosa

La pel·lícula de Disney serà el fil conductor dels elements que acompanyaran els Reis Mags durant la seva arribada al municipi

19 diciembre 2019 10:20 | Actualizado a 19 diciembre 2019 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els valors que es plasmen en el relat de Dumbo han estat el motiu pel qual s’ha escollit com a leitmotive de la Cavalcada de Reis de Tortosa. Ahir l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé, i el tinent d’alcalde de Festes, Domingo Tomàs, van donar a conèixer tots els detalls d’aquesta nit màgica.

Roigé va voler agrair la participació de l’aproximadament mig miler de persones que fan possible la cercavila any rere any donant vida a tots els personatges i portant la màgia als carrers del municipi. «És un dels actes que impliquen més gent de totes les colles de la ciutat». La música, els elements mòbils i els personatges que acompanyaran els Reis Mags durant la desfilada recrearan el relat de Dumbo, un dels referents de les infàncies de generacions molt diverses, ja que que el 1941 es va estrenar el curtmetratge de Walt Disney i aquest 2019 els més joves l’han descobert amb el remake dirigit per Tim Burton.

Com cada any, està prevista l’arribada dels Reis en embarcació pel riu, si el cabal ho permet, a l’embarcador fluvial del mercat a les 17.30h. Des d’allà, com és tradicional, els Reis es desplaçaran fins a Ferreries, on adoraran el nen Jesús al pessebre vivent organitzat per la parròquia del Roser. A les 18.30 es lliuraran les claus al balcó de l’Ajuntament de mans de l’alcaldessa i començarà la cavalcada, que mantindrà el mateix recorregut que els anys anteriors anant des de la plaça de l’Ajuntament fins al parc Teodor González. Allà els Reis Mags lliuraran els regals als més petits de casa que els Patges hauran deixat durant la tarda (De 17 a 19h) a l’escenari situat al passeig central. El dia següent, 6 de gener, els Reis visitaran els centres hospitalaris i a les residències de la gent gran de la ciutat per visitar les persones hospitalitzades que no van poder anar a veure la cavalcada.

Els Patges Reials faran una visita a Tortosa el 3 de gener a les 18.30h per recollir les cartes que els xiquets i xiquetes volen enviar als Reis Mags.

Comentarios
Multimedia Diari