Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Educació invertirà 2,7 milions en millores a l’Institut Dertosa de Tortosa

  S’intervindrà en l’edifici que data dels anys seixanta per fer-lo eficient energèticament, amb plaques fotovoltaiques i sistemes d’aerotèrmia

  15 febrero 2023 17:29 | Actualizado a 15 febrero 2023 23:20
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El Departament d’Educació invertirà 2, 7 milions d’euros per rehabilitar i millorar l’eficiència energètica de l’institut Dertosa de Tortosa. Els fons provenen del Programa d’Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics (PIREP), finançat a través del mecanisme Next Generation EU, segons detallà el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, en una visita al centre aquest dimecres.

  El projecte preveu millorar l’eficiència energètica del centre instal·lant plaques fotovoltaiques i sistemes d’aerotèrmia, i se substituiran les finestres per d’altres amb menor pèrdua energètica. També es canviaran les cobertes per millorar-ne l’estanqueïtat, la seguretat i l’eficiència. Per últim, es millorarà la il·luminació.

  Gonzàlez-Cambray detallà que a través dels fons REACT-UE s’invertirà en la millora energètica d’un total de 14 centres de secundària de les Terres de l’Ebre, destinant-hi un total de 3,7 milions d’euros per renovar calefaccions, calderes, aïllaments i tancaments, entre d’altres.

  Des d’Educació es remarca que aquestes actuacions se sumen a d’altres ja programades al territori, com l’ampliació de l’Institut de Roquetes, la construcció del nou edifici per a l’Institut Escola 3 d’abril a Móra la Nova i la rehabilitació de l’Escola Carles III de la Ràpita; amb un import aprovat aproximat global de 14,2 milions d’euros.

  A l’arribada a l’Institut Dertosa, esperaven el conseller representants sindicals, en protesta per les polítiques del departament. Durant la visita, Gonzàlez-Cambray va estar acompanyat de l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui va destacar que la inversió dona resposta a les demandes del centre i la ciutat.

  Roigé també va fer referència a la futura Escola d’Hostaleria i Turisme, per a la qual l’Ajuntament de Tortosa ja ha posat a disposició els terrenys a la zona dels Portals de Ciutat. «D’aquesta manera, s’alliberaran també espais a les actuals instal·lacions de l’institut», remarcà l’alcaldessa. «Esperem que aviat entrarà a la planificació del departament», afegí.

  Comentarios
  Multimedia Diari