El brot de Deltebre s'eleva a 43 positius

Al cribratge portat a terme se n'han detectat 7

01 julio 2021 14:32 | Actualizado a 01 julio 2021 14:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passat dilluns s’iniciava per part de Salut Pública un cribratge a Deltebre dirigit a població menor de 40 anys no vacunada, arran dels nombrosos casos sorgits del brot entre població jove que es va iniciar a Tenerife. Aquest cribratge es va realitzar entre el dilluns 28 de juny a la tarda i dimarts 29 de juny al matí. El cribratge també va incloure els assistents al partit de futbol entre La Cava i Jesús i Maria.

Durant el cribratge es van realitzar un total de 323 proves, de les quals 312 van sortir negatives i 7 positives. Hi ha 4 proves que, a causa que el resultat de laboratori no fou concloent, s’hauran de repetir. Així doncs, una vegada realitzat el cribratge i el seguiment de contactes estrets dels positius, el brot amb origen a Tenerife s'eleva a 43 afectats i 347 contactes estrets.

Des de Salut es vol agrair la ràpida coordinació amb l'equip de presa de mostres de l'ICS Terres de l'Ebre, així com col·laboració amb l’Ajuntament de Deltebre i tota la població que ha participat en el cribratge per tal de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

Paral·lelament, el brot entre la població jove del Baix Ebre, que afecta principalment Tortosa i que ja es troba sota control per part d’Epidemiologia, té una afectació segons les últimes dades de 54 casos positius.

Comentarios
Multimedia Diari