El cabal de l'Ebre va en descens

A l'embassament de Mequinensa ja hi entra menys aigua de la que surt

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Protecció Civil de la Generalitat manté l'Alerta del pla Inuncat pel cabal del riu Ebre, que encara és superior al normal i manté la inundació sobretot a terrenys agrícoles i a algunes zones de servei properes als nuclis urbans. Segons les darreres informacions de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, des d'ahir dissabte a la tarda els cabals d'entrada a l'embassament de Mequinensa són inferiors als de sortida i la tendència del riu aigües amunt d'aquest embassament continua sent decreixent. A més, es preveu que el cabal es mantingui en descens progressiu atès que no s'esperen unes precipitacions que puguin generar noves crescudes del riu.

Segons les darreres informacions de la CHE, des dahir dissabte a la tarda els cabals d'entrada a l'embassament de Mequinensa són inferiors als de sortida, amb una diferència a l'entorn dels 200 m3/s menys a l'entrada que a la sortida d'aquest embassament.

La tendència del riu Ebre aigües amunt de l'embassament de Mequinensa continua sent decreixent i, en alguns punts, ja ha baixat dels 1.000 m3/s. A més, es preveu que el cabal es mantingui en descens progressiu atès que no s'esperen unes precipitacions que puguin generar noves crescudes del riu.

Amb aquestes condicions, es preveu que el desembassament de 1.800 m3/s de Mequinensa es mantingui durant almenys tota la propera setmana per continuar normalitzant el nivell de l'embassament encara superior a l'ordinari.

Pel que a als cabals, a dia d'avui el riu porta al seu pas per Ascó 1.834 m3/s i 5'34 m d'alçada; al seu pas per Tortosa, 1.799 m3/s i 5'51 m d'alçada; l'embassament de Mequinensa està al 101'45% de capacitat; el de Riba Roja al 98'78% i el de Flix al 94'87%.

 

Curiosos

El bon temps de la jornada d’ahir va fer que moltes persones s’apropessin a les ribes de l’Ebre per contemplar la crescuda, a poblacions com Tortosa, Benifallet, Móra d’Ebre, Xerta o Miravet.

Aquest municipi de la Ribera d’Ebre, que ha passat bona part de la setmana pendent de si el nivell del riu pujava prou per arribar a la plaça, va rebre molts visitants, d’arreu de les Terres de l’Ebre i també de Tarragona, per comprovar sobre el terreny els efectes de la crescuda i contemplar les vistes que durant aquests dies han aparegut als mitjans de comunicació de tot el país.

Comentarios
Multimedia Diari