El CAT restableix totalment el servei de subministrament

El Consorci repara l’averia de la canonada de l’Ampolla després de 43 hores de treballs intensos. El servei es trobava interromput des de la matinada de divendres passat

05 enero 2020 09:50 | Actualizado a 09 enero 2020 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) va informar ahir, a las 22.00 hores, que el submistrament estava totalment restablert després de «43 hores de treballs intensos». El servei es trobava interromput des de les primeres hores d’aquest divendres, quan va rebentar una part de canonada principal del CAT a l’Ampolla, que va obligar a tallar l’abastiment als 63 ajuntaments i 26 indústries als quals abasteix. Durant la matinada d’ahir va poder-se substituir un tram de 12 metres de la canonada afectada i van finalitzar els treballs de soldadura de les juntes. «S’han iniciat els treballs de reompliment d’aigua potable la canonada, una operació d’alta complexitat», va indicar el CAT.

Els operaris van haver d’aixecar una rasa per accedir al tram de dotze metres de canonada de formigó afectat i substituir-lo per un altre d’acer. Durant la matinada d’ahir va completar-se el canvi. Una operació laboriosa en tractar-se d’un tub de quasi dos metres de diàmetre. Durant la tarda d’ahir va reomplir-se totalment la canonada d’aigua i els tècnics del CAT faran les analítiques per comprovar que és apta per al consum humà. Tal com van indicar des del CAT, l’avaria es va produir per causes que s’investiguen en la canonada principal de subministrament la matinada de dijous a divendres. La xarxa del CAT té 400 quilòmetres de canonades i la principal, on hi ha hagut l’afectació, és la que connecta les centrals de l’Ampolla i de Tarragona. Això va obligar a que s’hagués de tallar el subministrament a tots els consorciats.

 

Comentarios
Multimedia Diari