El conseller Gordó anuncia el nou edifici judicial de Tortosa per al 2017

La Generalitat preveu invertir 7,6 milions d'euros en la construcció de la nova seu i la rehabilitació de l'actual edifici judicial

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El conseller de Justícia de la Generalitat, Germà Gordó, ha anunciat que les obres de construcció del nou edifici judicial de Tortosa, en un solar del carrer de la Mercè, estaran enllestides a mitjan 2017. Aquest projecte, conjuntament amb l’obra de rehabilitació de l’actual seu judicial, amb el mateix termini d’acabament d’obra, suposaran una inversió de 7,6 milions d’euros.

Aquest fou el rellevant anunci de Gordó durant la seva visitar, divendres a la tarda, a la capital ebrenca per presidir la celebració de Sant Raimon de Penyafort, patró dels advocats.

«Hem començat tots els processos que eren necessaris per crear aquestes noves infraestructures, Actualment tenim 4.500 metres quadrats i passarem a tenir 7.462 metres quadrats de superfície d’espais judicials», esgrimí.

Conscient de la llarga reivindicació a la ciutat per desencallar la construcció del nou edifici judicial, aturada des de fa una dècada, el conseller va culminar el seu discurs amb aquestes paraules. «Crec que tots poden estar contents. Tots hem posat en nostre gra de sorra i tots vostès hi han posat paciència».

 

Solar buit al nucli antic

L’any passat, el Departament de Justícia va incloure la construcció del nou equipament en un pla d’equipaments judicials 2014-2020. El solar on s’ha de construir el nou edifici se situa al costat de l’actual seu judicial, al nucli antic de la ciutat.

Una vegada finalitzada l’obra, els dos immobles podran encabir els diversos jutjats de la ciutat –entre els quals el social que es troba a l’antiga comissaria dels Mossos–, fiscalia, l’oficina judicial i l’Institut de Medicina Legal.

D’aquesta manera, s’espera resoldre definitivament l’actual situació de col·lapse d’espai.

En segon terme, la rehabilitació de la seu actual, un edifici datat del segle XVII, ha de permetre, entre d’altres, resoldre el problema d’esquerdes aparegut fa tres anys, que no suposarien cap risc per a l’immoble.

En el seu discurs, Gordó també anuncià que enviarà un escrit al ministre de Justícia per demanar que l’Audiència Provincial de Tarragona es denomini Audiència Provincial de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Comentarios
Multimedia Diari