El coreògraf Roberto Olivan obre l’espai de creació l’Obrador a Deltebre

El nou centre artístic neix amb l’objectiu de desestacionalitzar l’activitat artística del municipi, seu del Festival Deltebre Dansa

03 julio 2017 14:53 | Actualizado a 04 julio 2017 11:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest cap de setmana s’ha inaugurat l’Obrador - Espai de Creació, nova seu oficial de la companyia de Roberto Olivan, fundador i director artístic de ROPA  (Roberto Olivan Performing Arts) i del Festival Deltebre Dansa. 

L’acte d’inauguració va anar a càrrec de la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Ruiz; l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, i del mateix Olivan.

El projecte, ubicat a l’antiga Cambra Arrossera de Deltebre, ha estat possible gràcies a una cessió d’espai per part de l’Ajuntament de Deltebre. 
L’Obrador neix amb l’objectiu principal de desestacionalitzar l’activitat artística al municipi. En aquest sentit, l’espai es converteix en centre de creació artística durant tot l’any, ja que no només donarà suport a les activitats del Festival Deltebre Dansa, sinó que també acollirà l’activitat continuada de la companyia. 

Com a part de la seva activitat, des del 2001, la ROPA ha creat, produït i portat per tot el món les seves produccions, tallers i també encàrrecs per a companyies de dansa, universitats, escoles, conservatoris i centres de dansa.

Durant la inauguració, Olivan va oferir una breu mostra de la nova creació de la companyia, Cuculand Souvenir, que s’estrenarà l’abril del 2018. Amb aquesta acció, Olivan va voler mostrar com l’Obrador ja comença amb la seva activitat artística a Deltebre, obrint, així, les portes a la creació artística internacional al territori.

La consellera d’Ensenyament va remarcar la importància que han d’exercir en els més petits totes aquestes accions culturals, i en especial la dansa: «Gràcies a l’Ajuntament i a Roberto per apostar per la Cultura i que tot això arribi als més petits, perquè la dansa és bellesa, la dansa trenca esquemes i pors. És meravellós poder ballar, i per això no deixem mai de dansar».

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, al seu torn va destacar la celebració amb periodicitat anual del Festival Deltebre Dansa, «un esdeveniment que amb cada nova edició creix i ja s’ha convertit en una tradició, motiu pel qual és important potenciar un espai fix on desenvolupar la Cultura i la dansa de la mà d’una figura important en el sector de les Arts Escèniques com Roberto Olivan», va sentenciar.

Comentarios
Multimedia Diari