Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

la barra del Trabucador

Les precipitacions i el fort onatge afecten el litoral i l’episodi també deixa neu a cotes baixes com a Horta de Sant Joan

| Actualizado a 07 febrero 2023 20:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Delta de l’Ebre segueix amb preocupació l’avenç del temporal de llevant que afecta el territori des de dilluns, amb precipitacions i fort onatge que pot superar els sis metres i importants corrents de fons.

Un dels espais més fràgils del Delta de l’Ebre i sense dubte dels més vulnerables als temporals és la barra del Trabucador, que ja està inundada i inaccessible des de dilluns al vespre. Els treballadors de les Salines de la Trinitat, ubicades a la Punta de la Banya (a l’extrem del Trabucador) no hi han pogut accedir aquest dimarts, i de fet un vehicle tot terreny s’ha quedat atrapat i ha hagut de ser rescatat. Es tracta d’un espai que va quedar molt afectat després del temporal Glòria del gener de 2020 i del Filomena del gener de 2021. De moment però, l’istme de moment no s’hauria «trencat», malgrat l’existència de diversos microtrencaments que han permès l’entrada d’aigua.

El nou episodi d’inundació arriba just mentre el Ministeri per a la Transició Ecològica continua les tasques de reforç de l’istme amb 150.000 metres cúbics de sorra procedents de la punta de la Banya. En aquesta zona s’havien de dur a terme dues actuacions, una primera consistent en un sistema de dunes alternes discontínues, de quatre quilòmetres de llarg i a continuació i fins al mes de març, es preveu rectificar l’alineació de la platja exterior del Trabucador, per recuperar una línia el més recta possible per evitar concavitats on es concentra l’onatge en situacions, precisament, de temporal de llevant.

El cap de Costes a Tarragona, Antoni Espanya, seguia aquest dimarts molt pendent el temporal: «les previsions són preocupants perquè aquesta nit es preveuen forts vents de llevant i que el temporal dure entre 8 i 10 hores. Per tant estem davant d’un mini Glòria i pot passar qualsevol cosa. Esperem que les obres que hem fet hagin reforçat els punts crítics, però fins d’aquí unes hores o dijous no podrem saber exactament quines són les afectacions».

Una mica més optimista era aquest dimarts al migdia el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, atenint-se a la durada del temporal, més breu que en altres ocasions: «patirem a les zones més vulnerables del Delta, però es preveu que l’episodi siga curt de durada, de forma que podrem aguantar. Esperem també que el temporal no trenque la platja de la Marquesa i no inunde els arrossars», declarava.

Durant el matí d’aquest dimarts hi ha hagut grans onades a la Costa Brava mentre que al llarg de la tarda el gruix de les onades s’ha anat desplaçant cap a la Costa Central i, durant el vespre, les onades més altes estan arribant a la Costa Daurada i al delta de l’Ebre. És per això que el temporal seguirà amb força durant demà dimecres i es demana precaució a la ciutadania.

Episodi de neu

El temporal també ha portat neu a les cotes altes de la demarcació de Tarragona, com a la zona dels Ports, les muntanyes de Prades, el Baix Camp, la Conca de Barberà i la Terra Alta. La neu ha arribat aquest dimarts a la tarda fins a Horta de Sant Joan, a poc més de 500 metres.

El temporal seguirà amb força durant el dia d’avui, amb precipitacions i forts onatges, fins aquesta tarda. Es demana precaució a la ciutadania.

07 Sumario
Comentarios
Multimedia Diari