El fiscal demana 15 anys de presó per un home acusat de matar la mare

Primer la va estrangular i després la va agredir amb un ganivet. L’agressor va marxar de casa i confessà els fets al 112

25 octubre 2020 10:01 | Actualizado a 25 octubre 2020 10:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’autor confés d’haver matat la seva mare l’any passat al barri de Ferreries, a Tortosa, s’enfronta a una pena de 15 anys de presó, segons l’escrit d’acusació que ha presentat el fiscal en les seves conclusions provisionals. És la pena màxima que preveu el Codi Penal per un delicte d’homicidi, que en aquest cas se li ha apreciat l’agreujant de parentesc. Tot i que el processat era consumidor de cocaïna i amb una intel·ligència una mica reduïda, aquest fet, segons el Ministeri Públic, no li va influir a l’hora de cometre el crim. L’home segueix en presó preventiva a l’espera de ser jutjat. El judici per aquest cas se celebrarà a la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona amb un jurat popular, possiblement durant el primer trimestre del proper any. 

L’acusat és un home de nacionalitat espanyola que té 35 anys, i amb antecedents penals. L’any passat vivia amb la seva mare i el seu pare en un domicili del carrer Mossèn Vicent Fabregat, al barri Llarg de Sant Vicent, al districte de Ferreries. A les vuit del matí del 27 de setembre, el pare va marxar de casa, quedant-se la seva muller i l’acusat –que estava dormint–.

Al migdia, quan els dos encara estaven sols, el processat va començar a discutir amb la seva mare, que tenia 75 anys. En un moment determinat la va tirar al terra. Amb una mà va exercir pressió perpendicular a l’eix del coll i realitzant canvis de posició, provocant-li la mort per asfíxia. La víctima també presentava fractures costals com a conseqüència d’una pressió que el processat va exercir sobre la zona toràcica.

Acte seguit, l’acusat, amb un ganivet, va provocar a la seva mare diferents ferides a la zona de la mandíbula dreta, que no van traspassar la dermis.

A un canyar
El fiscal relata que l’agressor, seguidament, va marxar del seu domicili i es va dirigir cap un canyar ubicat entre el riu Ebre i el Pont Roig, situat al barri de Ferreries. Des d’allí va trucar al telèfon d’emergències 112. Va explicar que s’acabava d’escapar de casa i havia matat la seva mare, estrangulant-la primer i després apunyalant-la. 

L’acusat va ser detingut a la parcel·la des d’on havia trucat al 112. Entre les canyes es va trobar una fulla de bisturí nova. I en un camí un encenedor de plàstic grog transparent, un paquet de tabac amb 18 cigars i un telèfon mòbil.

Entre les canyes també es varen localitzar unes sabatilles de plàstic tipus xancles de color blanc i blau, que pertanyien a l’acusat. Aquest, en el moment de la detenció, anava sense samarreta, descalç i vestit amb uns pantalons texans curts. L’home, en el moment dels fets, presentava un trastorn límit de la personalitat i trastorn per consum de cocaïna. Té una intel·ligència que s’engloba dins la mitjana normal-baixa, per la qual cosa la seva capacitat intel·lectiva es trobava íntegra i la volitiva estava afectada de manera lleu.

La víctima estava casada i tenia tres fills més. Per això, a part de la pena de presó, el fiscal sol·licita per l’acusat el pagament, en concepte de responsabilitat civil, d’una indemnització de 150.000 euros al marit de la dona i de 60.000 a cadascun dels seus fills.

Comentarios
Multimedia Diari