El govern espanyol nega estar tramitant les centrals eòliques Tivissa 1 i Tivissa 2

La vicepresidenta Teresa Ribera admet que els promotors poden tenir guardat el projecte i presentar-lo en el futur

23 junio 2021 15:51 | Actualizado a 23 junio 2021 15:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Xavier Castellana, senador d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha preguntat a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera sobre els projectes de parcs eòlics Tivissa 1 i 2; a la vegada  que li ha demanat «com pensa reparar la situació de falta de transparència, d’opacitat i de deslleialtat institucional respecte l’Ajuntament de Tivissa».

Castellana li ha recordat que «un any i mig després que el ministeri registrés les sol·licituds d’impacte ambiental de dos megaprojectes d’energia eòlica l’Ajuntament encara no ha tingut cap informació sobre la seva tramitació».

La ministra Ribera ha apel·lat, en la seva resposta, a un suposat «malentès perquè el que es va presentar és la proposta prèvia perquè determinés l’abast que havia de tenir l’avaluació d’impacte ambiental, i és en aquest context quan es van produir les consultes, i des de llavors no hem sabut res més».

Tanmateix la ministra ha reconegut que «aquesta qüestió, que a vegades genera alarma, ha de ser ben explicada», perquè pot ser que «el promotor guardi el projecte en un calaix o bé si va avant haurà de determinar en un estudi d’impacte ambiental el coneixement d’aquelles preguntes que se li han fet». Castellana ha agraït a Ribera la informació, però a la vegada li «ha demanat que quan es paralitzin projectes d’aquesta envergadura s’informi adequadament a les autoritats municipals».

Comentarios
Multimedia Diari