El Govern estudia indemnitzar pels retards inferiors a 15 minuts dels nous horaris de l'R16

Rull aposta per un "front d'acció institucional" amb l'objectiu que els ajuntaments s'uneixin al manifest per exigir el traspàs de la gestió de tota la xarxa ferroviària

19 mayo 2017 18:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Govern estudia indemnitzar els usuaris afectats pels retards a l'R16 per sota dels 15 minuts, adaptant-los així als nous horaris provisionals de la línia. La devolució exprés dels bitllets es produeix ara per retards superiors als 15 minuts i, segons ha avançat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una conferència a Prada aquest dijous, la conselleria treballa per ajustar-los i garantir que els usuaris puguin ser compensats. Així mateix, Rull també ha apostat per fer un "front d'acció institucional" perquè els ajuntaments s'uneixin al manifest signat al juliol pel Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Ajuntament de Barcelona, l'Associació Catalana de Municipis de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya, que exigia el traspàs de la gestió de la xarxa ferroviària i obria la via judicial contra Adif per incompliment d'inversions.

El conseller ha assegurat que s'estan estudiant aquestes noves indemnitzacions i que es farà conjuntament amb el territori, després de comprovar que els nous horaris, pactats amb Adif i Renfe, tampoc estan millorant el servei de l'R16. D'aquesta manera, els usuaris no sortirien perjudicats a l'hora de reclamar la devolució del bitllet quan el tren arriba amb retard amb l'aplicació dels nous horaris, com denuncien des de la plataforma Trens Dignes.

Josep Rull ha assegurat que els nous horaris de l'R16 no estan funcionant com voldrien malgrat que s'han millorat els temps de trajecte, i ha reiterat que si Renfe i Adif no compleixen amb les condicions pactades, el Govern no acceptarà cap nova modificació horària en altres línies de Catalunya.

El conseller, des de Prada, també ha animat als ajuntaments a sumar-se al front d'acció institucional constituït entre el Govern, l'Ajuntament de Barcelona i les entitats municipalistes: ACM i FMC. A finals de juliol es va signar un manifest per reclamar que s'executin les inversions compromeses per par d'Adif així com el traspàs de tota la infraestructura ferroviària. Rull espera que a partir del setembre els plens dels ajuntaments catalans aprovin mocions per adherir-se a aquest manifest i implicar-se en la via judicial oberta contra Adif per l'incompliment de les inversions.

Des de la vessant més política, en la seva intervenció a Prada, Rull ha deixat clar que la plena "sobirania" és la solució definitiva als problemes endèmics en infraestructures ferroviàries que pateix Catalunya. "El dilema és molt simple o resignació o sobirania, i nosaltres ho tenim molt clar: sobirania", ha conclòs.

Comentarios
Multimedia Diari