El Govern presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret d'indemnització del Castor

El recurs es basa en la "manca" de justificació i en la "no concurrència d'una extraordinària urgència"

| Actualizado a 20 mayo 2017 21:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Govern ha acordat aquest dimarts interposar un recurs d'inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional contra el Reial decret llei pel qual el govern espanyol ha aprovat la indemnització dels 1.350 milions d'euros a l'empresa ACS per la suspensió del projecte Castor. Segons apunta l'Executiu, el recurs es basa en la "manca" de justificació i en la "no concurrència d'una extraordinària urgència". El Govern no vol que la indemnització repercuteixi en la tarifa del gas i que els ciutadans i les empreses hagin d'assumir el cost de la mala gestió d'aquest projecte.

 

El Govern argumenta que el recurs es basa en la manca de justificació i proporcionalitat de la singularitat de la regulació establerta, i també en la no concurrència d'una extraordinària urgència per aprovar aquesta norma mitjançant la figura jurídica del Reial decret llei.

 

L'Executiu considera que la resolució de la concessió del magatzem Castor mitjançant un Reial decret llei implanta "un règim singular i diferent" del que resultaria de l'aplicació de la legislació general vigent, fet que, segons indica el Govern, vulnera la prohibició constitucional de la desigualtat arbitrària i dificulta el control de la garantia dels drets i interessos afectats per part de la justícia. El termini per plantejar el recurs d'inconstitucionalitat finalitza el proper 5 de gener.

Comentarios
Multimedia Diari