Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Govern vincula uns futurs estudis de Medicina al nou hospital

El conseller d’Universitats, Joaquim Nadal, visita el Campus ebrenc de la URV

27 febrero 2023 17:27 | Actualizado a 28 febrero 2023 00:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, va visitar ahir el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de la mà del rector de la URV, Josep Pallarès Marzal; el director del campus, Xavier Farré Albendea, i la coordinadora del campus Laia Grau Castell, entre d’altres.

El conseller Nadal va vincular el futur d’uns possibles estudis de Medicina a Tortosa a la construcció del nou hospital de les Terres de l’Ebre i a la millora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i de tot el sistema sanitari. Per a Nadal, els passos s’han de fer amb seguretat, i sense retrocedir.

«És un camí possible, els estudis de Medicina, que seria un pas afegit als d’infermeria, però això passa per garantir les infraestructures. Les coses s’han de fer ben fetes», ha expressat.

El conseller va subratllar que la Universitat Rovira i Virgili fa una aposta decidida per les Terres de l’Ebre. «Aquest campus, construït el 2011, ja és un campus de futur amb els estudis actuals», va expressar. «El Campus de la URV a Tortosa és un capital inimaginable per a les Terres de l’Ebre. Si no hi fos, s’hauria d’inventar».

El rector Josep Pallarès va agrair l’amabilitat en la visita del conseller i va explicar que en la reunió s’ha parlat de present i de futur, tot abordant les problemàtiques generals del sistema universitari, per seguir assegurant la qualitat dels estudis que s’hi ofereixen. Pallarès va remarcar que el primer gran repte del Campus per seguir creixent és «disposar del professorat adequat per seguir assegurant la qualitat dels ensenyaments».

El campus ebrenc de la URV té actualment 850 estudiants matriculats, el seu màxim històric

Aquesta és una de les visites que el conseller es proposa fer a tots els campus universitaris de Catalunya. «Tinc ganes de parlar amb tothom i fer-me càrrec de problemes, que són conjunts, com la falta de professorat i d’infraestructures», va dir.

En la reunió mantinguda amb el rector de la URV, membres del seu equip de govern, degans i deganes de les facultats, el conseller va subratllar que amb els nous pressupostos del Departament de Recerca i Universitats per primera vegada es destinaran més de 1.000 milions d’euros a les universitats públiques i també que el pla d’infraestructures universitàries creix en 15 milions fins arribar als 51 milions d’euros, el que permetrà «modernitzar els campus i donar resposta a les necessitats del sistema».

Pel que fa a la implantació d’estudis universitaris al territori, Nadal va felicitar la URV per l’èxit en el desplegament dels estudis a Terres de l’Ebre i, concretament, «l’aposta guanyadora» feta amb els programes acadèmics de simultaneïtat de dobles titulacions que han ajudat que el Campus haja assolit aquest curs, amb 850 estudiants matriculats, el seu màxim històric.

L’aterratge d’uns futurs estudis de Medicina a la ciutat es projecta com una estratègia estructural per afincar facultatius al territori. Precisament fa un mes ja l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va reunir-se amb el conseller d’Universitats, Joaquim Nadal i el secretari general Quim Nin per a ampliar els contactes entre l’Ajuntament i la Generalitat per tal que els estudis universitaris de medicina puguen establir-se a Tortosa.

Comentarios
Multimedia Diari