El jutge revoca el sobreseïment provisional de la querella pel cas de la fuita radioactiva de la central d'Ascó

En la nova interlocutòria estima parcialment els recursos presentats pel Ministeri Fiscal i Ecologistes en Acció

19 mayo 2017 17:36 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutjat d'instrucció número 1 de Gandesa ha revocat el sobreseïment provisional de la querella pel cas de la fuita de partícules radioactives que va tenir lloc a la central nuclear d'Ascó al novembre del 2007 i que no van ser comunicades fins a l'abril del 2008. El jutge ha admès parcialment els recursos de reforma que en el seu moment van presentar el Ministeri Fiscal i l'entitat Ecologistes en Acció. En aquest darrer també s'hi va adherir Greenpeace. De les cinc al·legacions presentades pels ecologistes, el jutge només ha acceptat la que fa referència al testimoni dels pèrits presentats per les entitats ecologistes i que no recull l'acta recorreguda.

D'aquesta manera, en la nova interlocutòria "s'estima parcialment el recurs de reforma, el que obliga necessàriament a que sigui en el judici oral -junt a la resta de proves- les contradiccions que existeixen entre les pericials d'una i altra part, sobre l'existència o no del risc i la seva naturalesa en els presumptes delictes relatius a radiacions ionitzants i contra el medi ambient".

No obstant, el titulat del jutjat d'instrucció número 1 de Gandesa ha decidit acordar el sobreseïment provisional de la causa respecte als investigats, Antonio García Rotellar i Manuel Oliva González, en qualitat d'inspectors residents del Consell de Seguretat Nuclear.

Tot i mostrar la seva satisfacció per l'admissió parcial del recurs presentat, Ecologistes en Acció esperona a la Justícia "a aixecar el sobreseïment de la causa, ja que fets tan greus no poden quedar impunes" i reclama que "es dicti sentència condemnatòria".

 

Comentarios
Multimedia Diari