Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El nou conseller de Salut garanteix el «compromís ferm» per un nou hospital

  Balcells fixa al novembre la licitació de la reforma del Verge de la Cinta i afirma que s’ha de treballar per revertir la falta de professionals

  09 noviembre 2022 15:13 | Actualizado a 09 noviembre 2022 19:13
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El conseller de Salut, Manel Balcells, ha garantit el «compromís ferm» del Govern de la Generalitat en la construcció d’un nou hospital de les Terres de l’Ebre, però ha advertit que cal tirar endavant un pressupost per a l’any que ve. Concretament, ha xifrat en 500.000 d’euros la partida necessària per a iniciar la planificació del nou centre sanitari, la mateixa que demanen des de la Plataforma ciutadana que reclama el nou centre de referència i que precisament aquest dimarts va ser al Parlament per presentar les més de 22.000 firmes recollides. «Necessitem un pressupost per fer-ho, i suposo que vostès estaran atents a què puguem tenir-lo per a fer això», va expressar, dirigint-se als comuns, durant la sessió de control al Parlament. D’altra banda, va anunciar que aquest novembre sortirà la licitació per a la reforma i ampliació del Verge de la Cinta perquè les obres comencin tan aviat com sigui possible.

  Falta de professionals

  A preguntes precisament del diputat tortosí d’En Comú Podem Jordi Jordan, el nou conseller de Salut va apostar per projectar «una mirada encara més llarga» per abordar com es dona cobertura sanitària a les Terres de l’Ebre.

  Balcells va reconèixer que fan falta professionals a la zona i va argumentar que caldrà «ser propositius» i també «fer una discriminació positiva» als professionals que treballen a l’Ebre perquè «puguin establir-se i retenir-hi el talent».

  Per la seva banda, Jordi Jordan va advertir que «s’ha acabat el temps de les bones paraules» i va afirmar que introduir la partida per al nou hospital «seria un pas endavant» en la negociació dels comptes entre el seu grup i el Govern d’ERC. I es va adreçar al conseller: «Amb l’hospital de Tortosa, vostè té l’oportunitat de demostrar que els incompliments dels anteriors governs no seran els seus», remarcà.

  Un dia abans, tal i com ja va explicar el Diari, una delegació de la Plataforma ciutadana per a la construcció d’un nou hospital per a les Terres de l’Ebre va ser al Parlament de Catalunya per lliurar les 22.000 signatures recollides en els últims mesos per reclamar aquest nou centre hospitalari de referència per al territori. La Plataforma també es va reunir amb diversos grups parlamentaris per demanar aquesta partida de 500.000 euros al nou pressupost de la Generalitat per fer l’avantprojecte del nou hospital. Les forces polítiques es van comprometre a donar suport per tal que hi haja aquesta partida.

  Tot plegat, mentre va endavant el projecte d’ampliació de l’actual hospital Verge de la Cinta, on es preveu invertir més de 32 milions d’euros per posar-lo al dia.

  Comentarios
  Multimedia Diari