Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  El nou ‘Espai Dones’ obre les portes al nucli antic d’Amposta

  Serà la seu de serveis com el SIAD municipal i de diferents entitats que dinamitzaran el lloc

  15 febrero 2023 20:08 | Actualizado a 16 febrero 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Temas:

  Amposta ja disposa d’un nou local on s’agruparan espais com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral (SAI). L’Espai Dones, que és com s’anomena aquest nou equipament, també serà la seu d’entitats com En Clau de Dona o Les Mestresses de Casa, a més d’acollir les trobades de l’Associació de veïns del centre, fins ara sense un lloc on reunir-se al mateix barri.

  El nou equipament està situat a la Travessia Sant Isidre, al nucli antic, en una ubicació molt pròxima a l’Ajuntament d’Amposta i a la seu de Serveis Socials. S’ha pogut crear després d’una actuació que ha consistit en la rehabilitació d’un espai de sis cases velles en estat d’abandonament que el consistori ha decidit convertir en una illa de «transformació feminista» i social.

  El nou immoble està conformat per diverses estances. Als baixos de l’edifici s’hi ubicarà l’atenció a les persones, que també reforçaran els serveis que ja ofereix el SIAD Montsià. Hi ha també una sala polivalent i una cuina on l’associació de Mestresses de Casa, després d’anys reclamant-ho, podrà desenvolupar les seves habituals activitats que van més enllà d’un espai de trobada, com tallers de cuina o xarrades sobre diferents temàtiques relacionades amb l’estètica o la salut, entre altres.

  La presentació del nou espai, que va tenir lloc ahir i va amb la presència de representants d’entitats, de treballadors de l’àmbit públic en relació amb l’àrea de Serveis Socials i Igualtat, a més de personalitats de l’administració tant local com supramunicipal. La Consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, també present, va remarcar la importància de tenir aquests espais propis que «són essencials i permeten establir un model perquè totes les dones tinguin accessos als mateixos drets».

  Més habitatge jove

  La intenció de l’Ajuntament a l’hora de construir aquest espai era crear un espai de transformació a disposició de la ciutadania. Als baixos s’ha instaurat aquest Espai Dones i al pis superior s’han projectat pisos dúplexs que s’oferiran a jovent i famílies perquè visquin al barri.

  «Dalt tenim quatre pisos que aviat estaran a disposició de la ciutadania i que s’alineen amb el nostre projecte d’habitatge de la ciutat», explica Núria Ferré, Regidora de Drets Socials i Ciutadania, detallant que, «es tracta d’un projecte que pretén dignificar l’accés a l’habitatge. Aquests pisos ens permetran ampliar el parc d’habitatges públics de la ciutat i, d’altra banda, poder revifar una mica el nucli antic».

  Comentarios
  Multimedia Diari