El Parlament aprova el retorn de la gerència de l'ICS a les Terres de l'Ebre

La comissió de Salut també dóna el vistiplau a instàncies d'ICV que el servei de cuina es realitzi a l'Hospital de Tortosa

19 mayo 2017 22:25 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La comissió de Salut del Parlament de Catalunya ha aprovat diversos punts de la proposta de resolució sobre els serveis de salut a les Terres de l’Ebre presentada per ICV. El punt més destacat aprovat en comissió és el retorn de la Gerència Territorial de l’ICS de les Terres de l’Ebre a Tortosa, dotant-la de les competències i funcions necessàries. Aquesta gerència fou suprimida per a passar a ser compartida amb la del Camp. Aquest punt s’aprovà amb l’abstenció de CiU.

En segon terme, també s’ha donat el vistiplau perquè el servei de cuina de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa es realitzi des del mateix hospital i no mitjançant un càtering de Tarragona, «amb el sobrecost del transport i la pèrdua de qualitat que suposa per als usuaris», esgrimeix el text. Aquest punt s’ha aprovat amb l’abstenció d’ERC i el vot contrari de CiU.

Finalment, de manera transaccionada i per majoria, el Parlament ha aprovat donar «prioritat» en la planificació sanitària per tal de dotar a l’ICS del pressupost necessari per «reobrir de forma gradual tots els quiròfans necessaris per reduir les llistes d’espera de tots els tipus d’intervencions», complint així amb els decrets i ordres del CatSalut.

La proposta inicial d’ICV reclamava reobrir de forma gradual els llits i els quiròfans tancats des del 2011 a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa.

Tanmateix, tres punts de la resolució han estat rebutjats amb els vots de CiU i ERC. Es tracta de la petició de dotar una plaça de metge especialista en cardiologia i un aparell ecocardiògraf, així com un laboratori d’hemodinàmica al servei de cardiologia de l’Hospital Verge de la Cinta. En segon lloc, reobrir el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) del Temple de Tortosa en els torns de matí i tarda. I finalment, també s’ha rebutjat la petició de revertir les reduccions i/o supressions de plantilla del personal mèdic i sanitari.

ICV va portar les propostes en matèria de sanitat al Parlament després que ERC a Tortosa en portés una d’idèntica a l’Ajuntament de Tortosa. Jordi Jordan, coordinador d’ICV a l’Ebre, explica que volien comprovar «si ERC és capaç de tirar endavant les demandes que vostès fan aquí, tot i que són còmplices de les retallades donant suport a CiU».

Comentarios
Multimedia Diari