El Parlament insta a actuar per evitar la degradació del Poble Vell

Proposta perquè el Govern doni suport i assessorament tècnic a l'Ajuntament per ajudar-lo en la preservació de l'espai

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Parlament de Catalunya ha fet un pas, encara que tímid, per a la preservació de l’espai històric del Poble Vell de Corbera d’Ebre, símbol de la batalla de l’Ebre.

En una proposta de resolució presentada per la diputada ecosocialista, Hortènsia Grau, i transaccionada amb CiU, el Parlament insta al Govern de la Generalitat «a facilitar suport i assessorament tècnic, sigui directament o a través del Consorci memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), a l’Ajuntament de Corbera d’Ebre, per tal d’ajudar-lo en la preservació de l’espai». La proposta considera el Poble Vell, «un patrimoni fonamental per a la memòria democràtica de Catalunya».

La proposta ha estat aprovada per unanimitat, amb l’excepció de Ciutadans i la CUP, que no eren presents durant la votació.

En un inici, la moció ecosocilista instava al Govern de la Generalitat a emprendre «una actuació especial d’intervenció i de suport a l’Associació del Poble Vell i a l’Ajuntament de Corbera d’Ebre».

Sigui com sigui, aquest és el primer cop que els grups polítics representats al Parlament de Catalunya reaccionen davant la progressiva degradació del Poble Vell aquest 2015, alertada en dues ocasions pel Diari. A principis de gener, es va ensorrar un pany de paret al carrer de la Bassa on hi havia penjada una de les lletres de l’Abecedari de la Llibertat.

Dies abans de Setmana Santa i arran dels forts aiguats a la Terra Alta, va caure una segona paret lateral d’una casa en runes, on també hi havia una lletres de l’Abecedari.

A banda, en el conjunt de l’espai històric protegit de la Generalitat es produeixen petits despreniments de manera sovintejada, sobretot en períodes de pluja i fort vent.

L’associació del Poble Vell, encarregada de la gestió de l’espai, ha demanat en reiterades ocasions una intervenció urgent.

De la mateixa manera, la diputada ecosocialista, Hortènsia Grau, reclamà ahir «un ajut especial de la Generalitat, ja que, tot i la tasca de la brigada municipal de Corbera d’Ebre i dels voluntaris, la situació és cada vegada més greu».

Comentarios
Multimedia Diari