El Perelló al·legarà contra tres projectes energètics

L’Ajuntament acorda crear una Comissió Municipal de Seguiment de les Energies Renovables per consensuar els que cal rebutjar o defensar

11 marzo 2021 17:20 | Actualizado a 11 marzo 2021 18:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament del Perelló ha aprovat presentar al·legacions a tres avantprojectes de generació d’energies renovables: la instal·lació fotovoltaica Les Planes i els parcs eòlics Tossal de Montagut i Vandellòs II. Els informes s’han emès en la consulta prèvia a la Ponència d’energies renovables, l’òrgan del Departament de Territori i Sostenibilitat, que és qui determina la viabilitat dels avantprojectes de parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques.

Davant l’allau de peticions, a partir de l’any 2021, s’ha pres la determinació de presentar al·legacions a tots els avantprojectes que es presentin, estiguin a dins o fora del terme municipal. Durant la sessió plenària s’ha acordat crear una Comissió Municipal de Seguiment de les Energies Renovables, amb l’equip de govern d’ERC i els regidors de Junts per treballar plegats en cada cas.

«Davant l’allau de peticions rebudes els darrers mesos i la necessitat d’evitar qualsevol massificació, des de l’equip de govern proposem presentar al·legacions davant la Ponència Territorial d’energies renovables a totes aquelles instal·lacions presentades des de principis d’any. I que, amb la constitució de la Comissió de Seguiment d’Energies Renovables puguem consensuar al màxim aquells els criteris i els projectes a rebutjar o defensar», ha declarat l’alcaldessa del Perelló, Maria Cinta Llaó. «També ens sumarem a totes les iniciatives comarcals que hi hagi per intentar controlar l’allau de peticions i massificació que s’està produint a la nostra comarca arran del decret aprovat a instàncies del Departament de Territori».

Parc l’Ametlló

D’altra banda, el parc eòlic l’Ametlló ha passat el filtre de la Ponència de Renovables tot i l’oposició de l’Ametlla de Mar i els veïns. La plataforma «Trenquem l’Ametlló» ha criticat la posició de l’Ajuntament del Perelló i el fet que no haja presentat al·legacions contra aquest parc. En aquest sentit l’Ajuntament del Perelló ha informat que no s’han presentat al·legacions en aquells parcs ubicats dins al terme municipal que gran part dels molins que el conformen estan situats al terme municipal veí. «De manera que no es generaven duplicitats i es respectava l’autonomia municipal».

Comentarios
Multimedia Diari