Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els veïns del Pinell de Brai acomiaden l’home que va morir per l’impacte d’una campana

L’ajuntament anuncia canvis en el toc de ventar a l’església de Sant Llorenç. També preveu una trobada entre els organitzadors de la festa per tractar la seguretat

14 abril 2024 21:39 | Actualizado a 15 abril 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els veïns de Pinell de Brai han acomiadat aquest diumenge l’home que va morir dissabte al matí durant la tradicional ventada de campanes que marca l’inici de les Festes de Santa Magdalena.

La víctima, que faria 31 anys a l’agost, va rebre un fort cop de campana al cap, mentre participava en l’activitat popular al campanar de l’església de Sant Llorenç.

El poble de la Terra Alta va quedar commocionat davant d’aquests fets i, de manera immediata es van suspendre les festes que havien de culminar amb una romeria fins a l’ermita situada a la Serra de Pàndols i una processó nocturna. L’ajuntament va decretar també tres dies de dol oficial.

Durant aquest diumenge, el tanatori municipal s’ha omplert per acomiadar l’home, qui tenia una important vinculació familiar a la localitat i amb la participació en activitats com la del repic de les campanes.

Persones que el van conèixer asseguren que «era una persona amb molt de carisma i que tothom el coneixia, no només a Pinell de Brai, sinó a tota la comarca de la Terra Alta». El recorden com «una persona riallera, amable, amic de tothom i molt bolcada amb Pinell de Brai. Quan parlava del poble s’omplia d’orgull i sempre hi anava per festes, li agradava molt viure-ho».

L’alcaldessa de la localitat, Laura Vallespí, explica que el poble està en xoc davant d’aquest desafortunat accident i reitera que fins ara, mai havia passat res més enllà d’alguna picada de dits o d’alguna altra lesió lleu.

Vallespí afegeix també que «la gent està en xoc total, quan passa una cosa tan forta no t’ho acabes de creure, hi ha un ambient de tristor, però també d’acompanyament a la família i els nois que s’hi van trobar».

El Servei d’Emergències Mèdiques, el SEM, ha posat a disposició de la família, amics i companys un equip de servei d’Atenció Psicològica.

Canvis en la festa

L’alcaldessa del municipi ha avançat que a partir d’ara hi haurà canvis en el volteig de campanes i que ja tenen previst organitzar d’aquí a uns dies una reunió entre la junta de l’Associació de Santa Magdalena, l’Església i l’ajuntament per veure com es pot millorar la festa.

«De moment, encara no ho hem parlat. Després d’una festa sempre s’ha d’avaluar com ha anat tot i en aquest cas, que la jornada ha acabat en una víctima, encara més motiu per asseure’ns i parlar de com s’ha de treballar de cara a properes festes. Però de moment estem tots en xoc, no hi ha res pensat, tampoc», detalla l’alcaldessa.

El que si ha assenyalat són aquestes qüestions que es tractarien en la trobada, sobretot centrades en com actuar o quines normes de seguretat es podrien establir per millorar la seguretat.

Comentarios
Multimedia Diari