El polígon Catalunya Sud, estratègic per consolidar el creixement a l’Ebre

L’ampliació s’inclourà al Pla Nacional per a la Indústria, junt amb la reactivació del Molló i el pol industrial de Flix

| Actualizado a 05 febrero 2022 16:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’ampliació del polígon industrial Catalunya Sud entre Tortosa i l’Aldea; la reactivació del polígon Molló a la Ribera d’Ebre i l’impuls al pol industrial de Flix són projectes estratègics per a consolidar el creixement a les Terres de l’Ebre, que s’inclouran en el Pla Nacional per a la Indústria que ultima el govern de la Generalitat. Així ho va detallar ahir el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, en una reunió a Tortosa amb els presidents dels quatre consells comarcals ebrencs. Segons Castellanos, el balanç de captació d’inversions a les Terres de l’Ebre és molt positiu, «ja que en els últims dos anys hem estat capaços d’atreure projectes per valor de 285 milions d’euros, amb la creació de llocs de treball que això suposa». «L’objectiu ara és establir les bases i prioritats del territori perquè això no sigue una anècdota, sinó que continuem en aquesta línia de creixement», afegí.

En el cas del Catalunya Sud, des de l’Ajuntament de Tortosa ja s’ha contactat amb l’Institut Català del Sòl per començar a treballar en l’ampliació del polígon,donat que la implantació de la multinacional Kronospan ha esgotat els terrenys disponibles i es preveu que s’hi puguin instal·lar noves empreses al voltant.

Turisme

Un altre pilar econòmic del territori és el turisme. En aquest àmbit, la trobada entre els representants de la Generalitat i els consells comarcals va abordar els recursos a l’abast per continuar desenvolupant el sector. Aquest 2022, la Direcció General de Turisme preveu prioritzar les destinacions d’interior en els recursos provinents dels fons europeus Next Generation. «Destinacions que basen el seu atractiu en allò rural i la natura», remarcà Castellanos. En aquest sentit, una prioritat serà reforçar l’estructura de la Reserva de la Biosfera, el segell atorgat per la Unesco a les Terres de l’Ebre l’any 2013 i que ara es vol rellançar com a marca de qualitat de tot el territori.

Comentarios
Multimedia Diari