El prat més gran de posidònia de Catalunya, a l'Ametlla

Plàncton és un centre especialitzat que organitza sortides enfocades al 100% a conèixer la vida marina

19 mayo 2017 18:28 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La població costanera de l’Ametlla de Mar alberga una gran riquesa en el seu fons marí, amb moltes espècies que mai imaginaries que s’amaguen sota les seves aigües.

Cal posar èmfasi en la posidònia, que tot i que molta gent la confon amb una alga, no ho és. Es tracta d’una planta amb arrels, tija, fulles, i que fa flors i fruits. Genera boscos submarins que aporten molta vida i beneficis sota l’aigua, generant oxigen i convertint-se en un indicador de bona qualitat de l’aigua.

La posidònia tan sols viu a la Mediterrània, i concretament a l’Ametlla de Mar hi ha el prat més extens de Catalunya. L’amagatall perfecte per a més de 400 espècies d’organismes diferents. A la tardor les restes d’aquesta planta s’acumulen a la platja i la protegeixen dels temporals. També es troben moltes altres espècies de flora i fauna, com els molls i rogers (salmonetes), els sargs, els polps i les estrelles de mar.

A l’Ametlla de Mar podem trobar l’empresa Plàncton, Divulgació i Serveis Marins, un centre especial on els seus membres, tots llicenciats en ciències del mar i biologia marina, organitzen sortides guiades que et permeten conèixer la vida marina.

De manera prèvia a les sortides es fa una explicació sobre la flora i la fauna, perquè els participants tinguin, durant la submergida, una idea de què és el que estan veient. Una de les activitats que es du a terme en aquest centre és l’snorkel, una sortida en què amb una màscara i un tub, i vestit de neoprè, ja estàs llest per anar a explorar la vida marina. No es necessita arribar a grans distàncies, se sol fer resseguint la costa i des de la superfície. És una activitat per a tothom, que la poden fer fins i tot els nens, a partir dels 6 anys. El busseig és l’altra activitat principal que es practica. Es duen a terme els anomenats batejos, que és el primer contacte amb el material i amb tot el món del submarinisme.

Comentarios
Multimedia Diari