El servei de radioteràpia de Jesús passarà a l’Hospital Verge de la Cinta

El ple ordinari de Tortosa aprova la modificació puntual del POUM responent a la petició del departament de Salut de la Generalitat per instal·lar els nous aparells als terrenys del centre hospitalari

08 enero 2019 10:58 | Actualizado a 09 enero 2019 10:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir la modificació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que permetrà ubicar el servei de radioteràpia a les instal·lacions de l’Hospital Verge de la Cinta. 

El govern municipal, segons ha precisat l’alcaldessa, Meritxell Roigé, planteja traslladar els 2.566 metres quadrats de zona verda en aquest espai a un solar de propietat municipal davant de l’antiga zona Betània que té la qualificació d’equipaments. 

El servei de radioteràpia es troba actualment al recinte de l’Hospital de la Santa Creu del nucli tortosí de Jesús. El Departament de Salut va anunciar ja fa uns mesos el seu trasllat i ja ha adjudicat l’assistència tècnica per redactar el projecte. Les instal·lacions se situaran dins d’un nou edifici oncològic amb un accelerador lineal de nova tecnologia per aplicar tots els tractaments radioteràpics. La previsió del Departament de Salut, segons va anunciar al setembre la consellera, Alba Vergés, és executar aquesta obra, amb una inversió al voltant dels tres milions d’euros, entre aquest 2019 i el pròxim 2020.

Com ja va informar el Diari, el servei d’urgències de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa s’ampliarà de nou, per dimensionar les instal·lacions a les necessitats existents i posar-les al dia. L’actuació s’incorporarà al pla d’inversions de l’hospital, però no hi ha data prevista. El pla de millores inclou també l’adequació de l’heliport per a vols nocturns, amb una inversió de 200.000 euros planificada per a enguany. També avança, però sense terminis establerts, el projecte del nou aparcament.

L’aprovació d’aquest punt va generar una petita tensió al ple entre els regidors de PSC (va votar-hi en contra) i Movem Tortosa (abstenció) i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, qui va recordar que «és la Generalitat la que creu més convenient en instal·lar aquest servei aquí; l’Ajuntament de Tortosa el que fa ara és sols aprovar la modificació del POUM, ja que és petició de Salut». Roigé va declarar que «en cap cas l’accelerador de Jesús està obsolet».

Altres mocions
D’altra banda, i també en l’àmbit urbanístic, el ple va donar el visti-plau definitiu a la modificació del pla parcial Temple Sud, entre la plaça del Bimil·lenari i la plaça de la Família, pel que fa a alineacions i alçades. També el ple va aprovar la moció de Movem Tortosa en defensa dels parcs de Bombers de les Terres de l’Ebre, però va rebutjar la moció del mateix grup per crear una regidoria d’habitatge i per elaborar un pla local, arran els darrers esfondraments. Van votar-hi a favor també PSC i PP, però en contra PDeCAT i ERC, que van recordar el compromís del Departament de Territori per treballar per la revitalització del centre històric.

Comentarios
Multimedia Diari