Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Síndic de Greuges obre una actuació d’ofici pels aiguats

El Govern defensa que les actuacions dels últims anys al Montsià han permès reduir les afectacions

06 septiembre 2023 18:19 | Actualizado a 06 septiembre 2023 23:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici arran de les inundacions ocorregudes el passat cap de setmana i que van afectar especialment la comarca del Montsià. La institució subratlla que la comarca ha rebut els efectes d’aiguats molt intensos en tres ocasions -el 2018, el 2021 i el 2023- i vol analitzar, entre altres, les actuacions que ja han dut a terme les administracions implicades per evitar aquests desastres naturals, les actuacions previstes i el calendari en què es preveu dur-les a terme. A més a més, també vol conèixer les causes que fan que aquesta sigui una zona especialment castigada pels temporals i les característiques concretes de les zones afectades.

En paral·lel, la síndica Esther Giménez-Salinas proposa crear una comissió multidisciplinar per abordar de manera general els efectes del canvi climàtic. La proposta neix de la recurrència d’episodis com els aiguats, un fet que preocupa la síndica perquè «posa de manifest la mancança de les infraestructures per fer front a les grans avingudes d’aigua», que cada vegada seran més freqüents com a conseqüència del canvi climàtic.

D’altra banda, el Govern defensa que les actuacions que va fer fa dos anys a lleres i barrancs del Montsià han contribuït a reduir l’impacte de l’aiguat del cap de setmana passat. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la portaveu, Patrícia Plaja, ha afirmat que, segons les primeres valoracions, els treballs de manteniment de lleres han estat «clau» per no «lamentar danys majors», igual que les actuacions que es van fer el 2021 en barrancs a Alcanar, la Ràpita i Ulldecona, si bé ha admès que «no han sigut suficients» davant del pas del temporal. El cultiu més castigat ha estat el de l’avellana, que l’aigua s’ha endut perquè ja estava a terra, amb unes 500 hectàrees afectades a la Terra Alta i unes 80 a la Ribera d’Ebre.

El Departament d’Acció Climàtica està revisant l’impacte dels últims aiguats en les lleres de les zones afectades. Segons indica el Govern, s’han produït afectacions diverses en camins, alguna esllavissada o presència de runa, unes alteracions que els ajuntaments de la zona estan arreglant.

Mediadors d’Assegurances

En relació als aiguats, el Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Tarragona es posa a disposició de tots els afectats que han sofert danys per la DANA per tramitar i vehicular les seves reclamacions i utilitzacions de les pòlisses d’assegurança.

Comentarios
Multimedia Diari