Els allotjaments del Camp i l'Ebre superen les expectatives d'ocupació turística durant el pont de la Puríssima

Alguns hotels, càmpings i cases rurals han arribat a penjar el cartell de complet

19 mayo 2017 20:57 | Actualizado a 24 diciembre 2019 21:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquest cap de setmana llarg, coincidint amb la festivitat de la Puríssima, ha deixat bones xifres d'ocupació al sud del país, i tots els allotjaments han superat les previsions que tenien. Els hotels de la costa han registrat una xifra molt similar a l'any passat, d'un 75%, amb puntes de més del 90%. El mateix ha passat als càmpings, sobretot als d'interior, on els bungalous han fet el ple durant el cap de setmana. A les cases rurals de les Terres de l'Ebre, tot i la temença que els turistes preferissin destinacions de muntanya, han assolit ocupacions d'entre el 90 i el 100% gràcies a les reserves d'última hora. A tot arreu el perfil de visitant ha estat de proximitat, principalment famílies amb nens.

Els hotels de la Costa Daurada han complert les expectatives i, a l'espera de les dades oficials de l'Observatori de Turisme, apunten que s'han situat al voltant del 75% d'ocupació. La portaveu de l'associació hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, Teresa Clavé, ho ha valorat com una dada "positiva", i ha detallat que durant el cap de setmana alguns establiments han superat el 90% de places ocupades, mentre que divendres i dilluns han estat "més fluixos". Tot plegat, unes xifres molt similars a les de l'any passat, a les quals han contribuït la celebració d'un open de balls esportius a Salou –que ha portat al municipi un gran nombre de ballarins, jutges i aficionats– i la campanya de Nadal de PortAventura.

Els hotelers, però, tot i estar contents alerten que "el mes és molt llarg". Aquests dies només estan oberts una vintena d'establiments amb una oferta de 7.000 places, les mateixes que hi haurà de cara a Nadal i Cap d'Any. Precisament, Clavé ha explicat que tradicionalment molt turisme francès visita el territori per celebrar el canvi d'any. En aquest sentit, ha reconegut que aquest 2015 les reserves "van una mica lentes", un fet que ha atribuït als atemptats que hi va haver a París el 13 de novembre. Tot i això, ha assegurat que "els hotelers confien que en els propers dies la gent s'animi" i que "no hi hagi por de sortir de casa", ha conclòs.

 

Els bungalous d'interior arriben al 100% d'ocupació

Als càmpings de Tarragona les millors ocupacions s'han registrat a l'interior, amb bungalous que han arribat al 100% algunes de les nits del pont. A la costa, tot i que l'ocupació ha estat "bona", no ha estat tan elevada, tal com ha assenyalat la portaveu de l'associació de càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, Anna Frixach. A més, s'han superat lleugerament les pernoctacions que es van assolir l'any passat, unes 4.000. Pel que fa al perfil de client, ha visitat el territori un turista català, principalment de la zona de Lleida i Barcelona, que buscava gaudir del Delta de l'Ebre, la via verda, activitats a l'aire lliure o tallers de Nadal que han organitzat algun dels establiments associats.

 

Les cases rurals de les Terres de l'Ebre superen les previsions

A les cases rurals de les Terres de l'Ebre la previsió abans del pont era d'un 100% d'ocupació per divendres i dissabte, i d'un 50% per diumenge i dilluns. Finalment, però, les previsions s'han superat, sobretot gràcies a les reserves de darrera hora, i Imma Masià, portaveu d'Ebrerural, ha celebrat que durant el cap de setmana han fet el ple, mentre que diumenge i dilluns han rondat el 90%. La seva principal por era que la gent optés per viatjar a destinacions de muntanya, aprofitant l'obertura de les pistes d'esquí, i esperaven un pont "no gaire bo" que "al final ha estat força alegre", ha manifestat. El temps, ha dit, també els ha beneficiat, així com les vacances escolars, que han omplert els allotjaments de famílies amb nens.

 

Comentarios
Multimedia Diari