Els dos jutjats del Penal de Tortosa es traslladaran a l'antiga comissaria dels Mossos a finals d'any

El Govern presentarà el Pla de mobilitat de l'Hospital Verge de la Cinta durant la segona quinzena de novembre

19 mayo 2017 21:29 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els dos jutjats del Penal de Tortosa es traslladaran a les noves dependències de l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra a finals d'any. Segons ha explicat el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, les obres d'adequació de l'edifici, on actualment ja està el jutjat Social, ja s'han iniciat i s'hauran enllestit en dos mesos. Amb una inversió de 200.000 euros, la Generalitat resoldrà així els endèmics problemes d'espai que tenen els actuals jutjats fins que es pugui construir el nou edifici judicial, al carrer de la Mercè, a tocar de l'actual. D'altra banda, el Govern té previst presentar el Pla de mobilitat de l'Hospital Verge de la Cinta durant la segona quinzena de novembre.

Els dos jutjats penals de Tortosa -el dos es va posar en marxa a principis d'any- estaran ubicats a la segona planta de l'edifici de l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra, al carrer Comerç al barri de Ferreries; mentre que el Social es mantindrà a la planta baixa com està ara. Les obres d'adequació, que ja s'han iniciat, inclouran els accessos directes pels vehicles dels cossos policials.

En l'àmbit judicial, Pallarès també ha recordat que s'està treballant per posar en marxa l'oficina judicial d'Amposta amb l'objectiu que al març del 2016 estigui en funcionament.

D'altra banda, en el marc del Consell de direcció de l'Administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Pallarès ha assegurat que el Govern presentarà el Pla de mobilitat de l'Hospital Verge de la Cinta, que ha de permetre donar solucions a la millora de l'accessibilitat i aparcaments, durant la segona quinzena de novembre. El delegat ha detallat que el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, serà l'encarregat de presentar-ho a l'Ajuntament i a les entitats que van demanar-ho, com el sindicat CATAC o la Federació d'Associació de Veïns de Tortosa. "El document donarà solucions tècniques un cop analitzat els usuaris de l'Hospital, la procedència, l'ús que se'n fa del transport públic, o de les escales que hi ha al centre de la ciutat", ha afegit Pallarès.

A punt de tancar la temporada de navegabilitat -es farà el 2 de novembre-, el delegat també ha informat que entre el 10 i 15 de novembre es posarà en funcionament l'embarcació especialitzada en segar i recollir les algues al mateix temps.

Comentarios
Multimedia Diari