Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Fons Nuclears, prioritat d’Adam Tomàs com a nou delegat del Govern a l’Ebre

La lluita contra la regressió al delta de l’Ebre, l’ampliació de la carretera C-12 o les obres de l’hospital, altres projectes estratègics

20 junio 2024 16:10 | Actualizado a 20 junio 2024 16:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Adam Tomàs i Albert Salvadó han escenificat aquest dijous el traspàs en el càrrec de delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. L’alcalde d’Amposta va ser nomenat dimarts, una setmana després del cessament de Salvadó per incompatibilitats, en ser elegit diputat al Parlament de Catalunya per ERC en les passades eleccions del 12 de maig.

Els Fons de Transició Nuclear, l’Estratègia Delta per lluitar contra la regressió, el model hospitalari (amb l’ampliació del Verge de la Cinta i el projecte del nou centre de referència per a l’Ebre) o la conversió de la carretera C-12 en una via de 2+1 carrils són els projecte que Tomàs va esmentar com a estratègics i prioritaris per al territori i en els que centrarà bona part dels seus esforços. «Els Fons de Transició Nuclear suposen una gran quantitat de recursos per al territori que s’han de gestionar bé perquè siguin útils i arribin allà on han d’arribar, fugint d’un model de repartidora», remarcà.

El càrrec de Tomàs serà temporal, durant uns mesos mentre no es formi un nou Govern. Les funcions s’haguessin pogut delegar en un alt càrrec de l’administració a Barcelona, però des de la Federació d’ERC a l’Ebre s’ha defensat comptar novament amb un representant ebrenc, amb més sensibilitat per les necessitats del territori. «Continuarem treballant pels grans reptes que tenim a les Terres de l’Ebre, amb un equip de Govern territorial extraordinari», remarcà Tomàs. Per la seua banda, Salvadó va fer valdre la tasca feta durant la passada legislatura. «Hem engegat projectes que estic convençut que el temps posicionarà com a històrics i estratègics», va valorar.

Adam Tomàs ja havia format part del Govern territorial en dos etapes: del 2007 al 2011 com a director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania i des del 2021 fins ara com a director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball.

Comentarios
Multimedia Diari