Detinguts el director i el cap de cuina de l'Hospital de Jesús per defraudar 45.000 euros en productes alimentaris

Investiguen el comercial i la gerent de la distribuïdora dels articles 'gourmet' que eren camuflats a les factures com a gelatines per als avis.

09 noviembre 2017 08:59 | Actualizado a 11 noviembre 2017 18:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els Mossos d'Esquadra han detingut el director de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús de Tortosa, Josep Lluís Ferré, i el cap de cuina, Martí Gas, per haver defraudat, suposadament, 45.000 euros al llarg de cinc anys en productes alimentaris exclusius que una empresa de distribució alimentària de Lleida facturava periòdicament al centre com a gelatines per als avis ingressats.

Per aquests fets, el directiu i el responsable de cuina i aprovisionaments, juntament amb un comercial –també detingut- i la gerent de l'empresa Codina Catering, estan sent investigats per presumptes malversació de cabals públics i falsificació documental pel jutjat número 1 de Tortosa.

 L'operació va arrencar després que un membre de l'òrgan d'administració de l'Hospital va ser informat dels fets i va denunciar el cas a Fiscalia el passat mes d'agost. Paral·lelament, el centre, del qual n'és titular l'Ajuntament de Tortosa, ha obert un expedient disciplinari a Ferré i Gas, que podrien acabar sent acomiadats.

La investigació policial, conduïda per agents de la Divisió d'Investigació criminal de les Terres de l'Ebre, va arrencar el passat mes d'agost arran la denúncia per un possible frau en la gestió presentada, segons el consistori, per la gerència i l'òrgan administratiu de la societat davant del fiscal.

Les indagacions van permetre constatar que el comercial de l'empresa Catering Codina servia vins, caves i altres productes alimentaris selectes, els coneguts com a tipus "gourmet", amb preus de venda al públic elevats, que facturava periòdicament a l'hospital tortosí. Segons el relat policial, aquests articles exclusius eren lliurats al cap de cuina del centre qui, a la vegada, s'ho repartia amb el director per al seu ús particular. 

Per evitar que es detectés el frau, es modificaven els conceptes dels albarans i les factures, on constava la compra d'un producte alimentari tipus gelatina especialment indicat per a persones de la tercera edat ingressats al centre sociosanitari.

El fet que durant els últims temps el centre dispensés la gelatina en racions monodosi i no a granel hauria aixecat les primeres sospites del frau. Els Mossos calculen que al llarg de cinc anys el frau es va elevar a 45.000 euros. 

Els agents van acabar detenint el cap de cuina, Martí Gas, veí de Xerta, i el comercial de Codina Catering, resident a Lleida, el passat 11 d'octubre.

El director de l'Hospital –responsable de la gestió del centre només per sota de la directora general-gerent- va acabar sent detingut a Tortosa el passat 27 d'octubre quan tornava d'un viatge a l'estranger. Tots ells van quedar en llibertat després de declarar en seu policial a l'espera de presentar-se davant l'autoritat judicial. El jutge de Tortosa també ha citat com a investigada en el cas la gerent de Càtering Codina.

Arran de les actuacions policials i judicials, l'Hospital de la Santa Creu, de titularitat municipal i gestionat per la societat Sagessa, va suspendre de feina fa unes setmanes i va obrir sengles procediments disciplinaris al director del centre i el cap de cuina. Els expedients, que es troben encara pendents de resolució, podrien acabar amb l'acomiadament de tots dos.

Comentarios
Multimedia Diari