Els primers usuaris valoren positivament la regulació del Trabucador per protegir-lo

Aquest és el primer cap de setmana que el fràgil espai, el més visitat del delta de l’Ebre, compta amb tres aparcaments de pagament i vigilància per evitar-ne la massificació

03 julio 2021 10:00 | Actualizado a 03 julio 2021 10:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest és el primer cap de setmana amb la regulació de l’accés i l’aparcament al Trabucador. Es tracta d’un espai de màxima fragilitat que és, a més, el més visitat del delta de l’Ebre. Els darrers estius i Setmana Santa havia patit episodis de massificació. Amb la voluntat d’evitar-ho per preservar-ne l’espai, l’Ajuntament de la Ràpita ha posat en marxa una prova pilot fins el 31 d’agost. Així, s’han habilitat tres aparcaments, a un preu de 5 euros els turismes, 8 les caravanes i 3 les motos i s’han millorat els serveis, la vigilància i el manteniment. Al Delta està prohibit pernoctar.

En general, la mesura ha sigut ben rebuda per part dels primers usuaris. Elena Jusmet, de 21 anys i de Vinaròs, explicava que s’ha criat al Trabucador, que és el lloc on sempre ha anat a l’estiu i que ho gaudeix molt per la tranquil·litat i per poder anar amb els gossos. «Vinc des que tinc 3 anys i amb caravanes dormíem aquí. Per a mi és un lloc especial, jo vull venir aquí en el futur amb els meus fills i vull que estiga bé», detalla. «Si és per millorar l’espai després dels temporals, em sembla molt bé la mesura, ni que fos més car ho pagaria. Però si d’aquí a un any, veiem que el manteniment de la platja no ha millorat, llavors no ens semblarà bé», valorava. «Abans no notaves tant la massificació. La gent es repartia també amb la platja dels Eucaliptus i això és molt gran. Però des de fa tres o quatre anys sí que hi ha molts visitants i està carregat de gent. Abans no hi havia tants serveis i ara hi ha molta activitat també».

A alguns visitants de més lluny, però, la mesura de la regulació de l’aparcament els va agafar per sorpresa, com el cas de Manuel Castillo, veí de Saragossa de 40 anys. «Hem vingut en diverses ocasions, a vegades també anem als Eucaliptus i al Serrallo. Ens ha agafat per sorpresa, però tot el que siga per conservar la natura i el medi ambient ho veig bé. No em sembla un preu excessiu, així que seguirem venint», deia.

Antonia Sánchez, de 60 anys i de Parets del Vallès, explicava que han vingut al Trabucador en força ocasions per la bellesa de l’espai i perquè el seu home és practicant de kitesurf i windsurf. «És una platja molt bona per fer aquests esports i venim aquí fins i tot alguns caps de setmana fora de l’estiu». Sánchez pensa que el pagament és bo per controlar l’aforament i la neteja, però alhora considera que la mesura «treu llibertat». «Jo no puc caminar molt per una malaltia, i ara ens tocarà potser deixar el cotxe lluny i caminar carregats amb totes les coses». Sánchez considera que els usuaris que seguiran venint segur són els esportistes, però que «moltes famílies que venien a passar el dia aquí potser s’ho pensaran dos cops si ara han de pagar i aniran a una altra platja».

Comentarios
Multimedia Diari