Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els sectors del moble i de la fusta mostren múscul i estabilitat a la Sénia

La novena Festa del Moble i la catorzena Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble atreuen més clientela del que és habitual en cap de setmana. Els sortejos i les promocions són un important esquer per comprar a les botigues

| Actualizado a 24 octubre 2022 06:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació estable per al sector del moble, motor econòmic de la Sénia, tot i les diverses apujades de preus que hi ha hagut en els últims temps per l’encariment de les matèries primeres i l’energia. Aquests increments, però, es van produir amb més intensitat que no pas ara, segons constaten els botiguers consultats. «La inflació ja va començar durant el confinament, llavors, els preus van augmentar fins a dos o tres vegades. Tot i la guerra d’Ucraïna i les seues conseqüències, portem sis mesos amb els mateixos preus», comenta Fermín Pastur, gerent de Mobles Bustos.

Aquesta botiga és una de les més veteranes de la Federació de comerciants del Moble de la Sénia (FECOMS), que compta amb nou botigues, situades a l’entrada al municipi entre les carreteres d’Ulldecona i la Sénia. Bustos, igual que altres botigues que ofereixen mobles en general, han buscat diversificar el seu producte i diferenciar-lo, oferint altres possibilitats per a la llar. «Nosaltres hem apostat per dedicar una de les plantes de l’edifici a exposar cuines italianes de qualitat. També presentem vestidors a mida», exemplifica Pastur. Moltes de les empreses elaboren el projecte sencer d’interiorisme. «Cal invertir en el negoci i està innovant cada dia», remarquen els moblistes.

Clientela consolidada

La Sénia ofereix tant botigues globals (amb tota mena de mobiliari) com especialitzades en alguns productes concrets, per exemple sofàs, com és el cas de l’actual president de la FECOMS, Domingo Mestre Verge, el qual constata «l’estabilitat del sector en aquests moments».

Els venedors de mobles opten per proveïdors locals (sobretot de la Sénia, Ulldecona i la comarca veïna del Maestrat), catalans, valencians, d’Espanya i Portugal o Itàlia, principalment.

La majoria de clients són de la comarca, tot i que en segueixen venint de Tarragona i Barcelona

La majoria de clients són d’àmbit comarcal, també en segueixen venint de les demarcacions de Tarragona i Barcelona. Sovint es tracta de famílies que ja coneixen les botigues perquè els seus pares van comprar mobles i ara venen amb els seus fills.

Els sortejos i promocions que s’han fet aquest cap de setmana, amb motiu de la Festa, incentiva la presència de compradors. La guanyadora del sorteig de la compra de franc va ser Mercè Carbó, de la Sénia, per un valor de 1.300 euros, a Mobles Estellé.

Fira d’artesania

Coincidint amb la Festa del Moble, la Sénia va celebrar la 14a Fira d’Artesania de la Fusta i el Moble aquest cap de setmana. Enguany hi ha hagut 38 expositors (sis més que l’any passat) al pavelló polivalent. El certamen continuarà creixent, tal com va confirmar Pablo Bustos, de l’Associació Artesania de la Sénia. «Hi haurà un trenta per cent d’artesans, molts dels quals enguany no han pogut exposar per falta d’espai». Per a Bustos, «venen perquè els cuidem molt, oferim un espai tancat, amb il·luminació i bones condicions. En quinze dies vam omplir tots els estands disponibles».

La Fira d’Artesania de la Fusta amplia el nombre d’artesans i n’espera més en la pròxima edició

Segur que repetiran els artesans que van rebre els dos premis per peces d’artesania en fusta original. Tots dos s’estrenaven a la Sénia, la guanyadora, Dana Oprea (de Tortosa), creu que «el premi és important perquè em dona visibilitat i em permet donar-me a conèixer». Oprea va estar premiada per una làmpada dissenyada amb material sostenible. Disposa de pàgina web i aspira a obrir botiga a Tortosa.

Fidel Colomé, del Bages, va obtenir el segon premi per una àmfora feta a mà i al torn: «Estem molt contents pel premi. Proposem una artesania útil aplicada als estris de cuina i peces més enllà del comú».

El premi a la millor peça artesana local, per votació popular, se l’emportà Corbathorn, un potet d’ungüent de fusta d’olivera i resina verda.

Comentarios
Multimedia Diari