Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Els socialistes guanyen en 42 dels 52 pobles de l’Ebre

  ERC passa de primera a segona força al territori amb el 21%
  dels vots, mentre que Partit Popular i Vox incrementen suports

  24 julio 2023 18:58 | Actualizado a 25 julio 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  La victòria també ha estat contundent per al PSC a les Terres de l’Ebre, on ha aconseguit més de 26.000 vots, passant de tercera a primera força política. Ha guanyat a les quatre comarques i en un total de 42 dels 52 municipis, entre els quals, tots els del Baix Ebre i el Montsià.

  A Tortosa els socialistes pràcticament dupliquen els vots aconseguits al 2019, i el mateix succeeix a Amposta, mentre que a poblacions com Deltebre, la Ràpita o Alcanar l’increment encara és més important. Així per exemple, el PSC ha rebut el suport del 37,86 per cent dels votants de Deltebre, i ha superat el quaranta per cent en poblacions com ara Mas de Barberans, Sant Jaume d’Enveja o Benifallet.

  D’aquesta manera el PSC pren la primera posició al territori a ERC, que pateix una davallada important de vots respecte al 2019 i es queda en el 21 per cent. Junts també retrocedeix, però de forma més moderada, mentre que el Partit Popular i Vox han incrementat lleugerament els seus suports.

  Aquesta legislatura les Terres de l’Ebre no tindran cap representant al Congrés, però sí al Senat.

  El primer secretari dels socialistes ebrencs, Manel de la Vega, és un dels dos senadors electes del territori. De la Vega ha agraït la confiança al seu partit i es compromet «a portar la veu del territori al Senat, «per desenvolupar projectes en favor del mateix, i reprendre el treball ja iniciat».

  Al seu entendre, les Terres de l’Ebre han donat un missatge clar: «treballar pel territori i per aconseguir un govern alternatiu a la dreta i ultradreta».

  En aquest sentit, demana a la resta de partits catalans que se sumin «per a frenar a la dreta, per a transformar el país, per a defensar la pluralitat i la diversitat». «No serveix de res anar a Madrid a bloquejar, necessitem partits que practiquin la política útil, això és el que ens ha demanat la gent aquest diumenge. Estem oberts al diàleg i el pacte, per això invitem a tothom a sumar-se per continuar avançant», afirma.

  El president de la federació d’ERC al territori, Albert Salvadó, ha atribuït el retrocés del seu partit a un vot útil als socialistes per frenar un govern de PP i Vox.

  Per la seua banda, Irene Negre, de Junts, ha valorat que el seu partit mantingui l’escó que ja tenien, «en un context molt difícil».

  Comentarios
  Multimedia Diari