Els veïns de Tortosa voten ampliar de nou l’skatepark i instal·lar una pèrgona a la plaça Francesc Macià

La participació en la segona edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament creix prop d’un 20 per cent gràcies a la implantació del vot per internet

19 mayo 2018 10:54 | Actualizado a 22 mayo 2018 13:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Per segon any consecutiu, la proposta guanyadora dels pressupostos participatius de Tortosa és ampliar l’skatepark del parc dels Països Catalans, al barri de Sant Llàtzer. Els joves aficionats a aquesta pràctica han dut a terme una important campanya a través de les xarxes socials per tal d’afavorir la seva proposta, que com ja va passar l’any passat ha comptat amb el major nombre de vots, un total de 445. 

També va fer una important campanya l’associació de veïns de Ferreries i ciutadans residents al barri per tal d’aconseguir la instal·lació d’una pèrgola a a la plaça Francesc Macià, a tocar de l’escola Cinta Curto; la segona opció que ha aconseguit més adhesions, amb un total de 233. 

L’Ajuntament de Tortosa ha valorat molt positivament aquesta segona edició dels pressupostos participatius de la ciutat, en la que els veïns empadronats al municipi poden plantejar les propostes i votar-les, després que els tècnics del Consistori fan una valoració del seu cost aproximat. En el procés de votació es poden escollir fins a tres pocions. Segons les dades del Consistori, un total de 1.920 persones han participat en les votacions, el que suposa un 6,8 per cent del total del cens, i un increment del 19 per cent respecte l’any passat. 
Del total de vots, 1.907 van ser butlletes vàlides i 13 nul·les. D’aquests, 1.201 s’han fet de forma presencial i 710 a través d’internet.

Amb els 170.000 euros que es destinaran al nucli de Tortosa, es faran un total de 7 actuacions. Als Reguers i Vinallop S’han destinat uns 15.000 euros per a cadascun dels pobles. Segons els sistema implantat, les propostes seleccionades es defineixen en funció del nombre de vots rebuts, i de la disponibilitat de diners restants del total, una vegada es van descomptant els valors de les opcions més votades.A més de les dues propostes guanyadores ja esmentades, cal destacar que els veïns han escollit rehabilitar el llac vell del Parc Teodor González, millorar els equipaments de la via verda vora el pont roig o fer més accessibles les voreres del CAP Baix Ebre o l’escenari del Teatre Auditori Felip Pedrell, entre altres iniciatives. 

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el regidor d’Hisenda, Marià Martínez, han agraït als serveis tècnics de l’Ajuntament i al gabinet Ceres l’esforç fet per dur a terme un procés «totalment democràtic», on és la mateixa ciutadania qui fa les propostes i les vota. Roigé també ha destacat la implicació d’alguns col·lectius, fent campanya activa per determinades propostes, com és el cas dels usuaris de l’skatepark o de diverses associacions de veïns de la ciutat. 

Comentarios
Multimedia Diari