En funcionament la nova planta de transferència d’envasos lleugers al polígon Catalunya Sud

Dona servei a les comarques del Baix Ebre i el Montsià

28 julio 2020 09:40 | Actualizado a 28 julio 2020 10:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova planta de transferència d’envasos lleugers, ubicada al Polígon Industrial Catalunya Sud al terme municipal de l’Aldea, donarà servei a totes les poblacions de les comarques del Baix Ebre i Montsià. Les instal·lacions van entrar en funcionament ahir, tot i que per ara en període de proves durant dues setmanes.

La planta impulsada pel Consell Comarcal del Baix Ebre tindrà capacitat per pretriar i transferir un volum de 4.000 tones d’envasos anualment, volum que anteriorment era transportat a instal·lacions de Constantí. Segons va explicar el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, la planta «suposarà una gran millora en la gestió de residus de les dues comarques ebrenques i, a la vegada, una optimització de recursos per als municipis, ja que rebaixarem substancialment els costos».

El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) serà l’encarregat de gestionar la planta d’envasos. Estes noves instal·lacions han suposat una inversió de 657.112 euros, 350.000 dels quals finançats per Ecoembes, a través del seu conveni amb l’Agència Catalana de Residus, i 307.112 euros aportats pel Consell Comarcal del Baix Ebre.

El president del COPATE, Joan Alginet, va ressaltar la rellevància de la presència de la planta, ja que «suposa dos grans oportunitats en l’àmbit logístic i l’ambiental». Un dels objectius que va remarcar Alginet és el de reduir la taxa de materials impropis que es troben en els envasos, passant del 40% actual a menys d’un 25%. A més de l’impacte ambiental, explica el president, «comporta un estalvi econòmic als municipis». Una altra de les metes marcades per als anys vinents és augmentar la taxa de recuperació segons els objectius fixats en l’àmbit europeu al 55% per al 2025 i al 60% per al 2030.

Per la seva part, l’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, també va celebrar el nou projecte, afirmant que «és responsabilitat dels governants posar tots els mitjans possibles al servei de la ciutadania perquè puguin reciclar el màxim possible».

Un dels punts forts de les noves instal·lacions és la seua ubicació, ja que se situen a prop d’altres plantes de gestió de residus i és molt ràpid accedir-hi a través de la C-42.

Comentarios
Multimedia Diari