En marxa el Mercat Solidari d’Art de Tortosa

La iniciativa, creada l’any passat pel col·lectiu Lo Taller, es pot visitar fins 
al 24 de desembre

12 diciembre 2019 10:40 | Actualizado a 12 diciembre 2019 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’art ebrenc torna a mostrar el seu perfil més humà al Mercat Solidari d’Art de Tortosa, una acció del col·lectiu Lo Taller que des de l’any passat busca fomentar i difondre els diferents tipus d’art entre la ciutadania. «Un dia un component del col·lectiu va proposar recuperar un mercat d’art que es feia abans a Tortosa i així ho vam fer, donant-li el valor afegit de la solidaritat», deia Ismael Borràs, membre de Lo Taller. Aquesta segona edició del mercat s’allargarà fins al 24 de desembre i compta amb l’exposició d’unes 700 obres de 57 artistes. A més, el 20% dels beneficis aniran destinats a Atzavara-arrels, Creu Roja Tortosa i la Lliga contra el càncer.

Jaume Rocamora, Àngel Algueró, Aura Colomé o Cinta Sabaté, són només alguns dels artistes que han posat el seu gra de sorra en aquest projecte. Les obres, que abasten des de ceràmica, arts plàstiques o fotografia, es poden comprar majoritàriament en un format petit, de 40x50 cm, i els seus preus oscil·len entre els 10 i els 120 euros. «És perquè tothom s’animi a regalar una mica d’art, a ser originals i trencar amb el tòpic dels calcetins», afegia Borràs. D’altra banda, qui vulgui adquirir obres d’un format més gran, també hi haurà una mostra repartida per les parets i racons de l’espai.

Segons els membres del col·lectiu, en aquesta edició que ja fa uns dies que s’ha posat en marxa, esperen repetir o fins i tot superar les xifres de l’any passat: «Va ser fantàstic i inesperat a parts iguals. Va superar tots els nostres pronòstics tant en assistència com en vendes», apuntava el membre de Lo Taller.

Més que un mercat

Però no tot es resumirà en visitar l’exposició i emportar-se una obra d’art cap a casa, sinó que Borràs afirmava que «volem que sigui un acte viu». Per fer-ho possible, des de Lo Taller tornaran a dur a terme la subhasta en format rifa, i ho faran de nou gràcies a dos artistes que han cedit tres de les seves obres per a l’ocasió.

Tot sense oblidar que per als dies 14, 15 i 21 de desembre també s’han organitzat diferents activitats com concerts-vermut, presentacions de llibres i fins i tot una acció poètica a càrrec de l’associació d’artistes diLLUMS d’Arts al Forn.

Comentarios
Multimedia Diari