Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

En marxa els projectes per convertir la C-12 en una via de 2+1 carrils

Les obres de la rotonda d’accés a Ascó acaben aquesta setmana i les de Jesús, a mitjan mes de juliol

| Actualizado a 28 junio 2022 22:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Va endavant la reconversió de la carretera C-12 (Eix de l’Ebre) en una via de 2+1 carrils, per facilitar els avançaments i reduir la sinistralitat. El Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat ha licitat i adjudicat la redacció de projecte de tres nous trams d’adequació de la carretera, entre Xerta i Benifallet per 209.402’60 euros; de Ginestar a Móra d’Ebre per 208.168’40 euros i el tram d’Ascó a Flix per 210.056 euros. Aquests se sumen als licitats amb anterioritat i que es troben ja en fase de finalització, en els trams d’Amposta a Tortosa i de Móra la Nova a Garcia, segons detalla la directora dels serveis territorials del departament a l’Ebre, Lídia Pino.

L’any 2019 la Generalitat va desestimar el desdoblament de la C-12 o Eix de l’Ebre i va apostar per un sistema 2+1 entre Amposta i Lleida, consistent en la creació d’un segon carril addicional que es va alternant en un sentit o en l’altre de la marxa, amb una separació física entre sentits, per millorar la fluïdesa del trànsit, facilitar els avançaments amb seguretat i reduir els xocs frontals.

Un projecte dividit inicialment en 12 trams, amb una inversió prevista de 60 milions d’euros (uns 5 milions per tram) i que havia de ser realitat al 2025. Els terminis s’han anat allargant, tenint en compte a més la pandèmia, i ara des de la Generalitat es parla de poder iniciar obres a finals de l’any que ve.

La carretera ja compta amb alguns trams concrets amb aquest sistema per facilitar els avançaments en zones més muntanyoses, com ara entre Benifallet i Rasquera.

A la mateixa via, estan en la fase final d’execució dues rotondes d’accés al poble de Jesús i a Ascó. En el cas d’Ascó, es preveu que estiguen enllestides aquesta mateixa setmana, mentre que a Jesús estaran a punt per a mitjans de juliol.

El delegat del Govern, Albert Salvadó, remarca que aquesta reconversió de l’Eix de l’Ebre el que pretén és millorar la seguretat atenent a la densitat de vehicles actual.

Transport públic sota demanda a la Terra Alta

El Govern també aposta per implementar el projecte d’Arrelament i Equitat Territorial a la Terra Alta. S’iniciarà amb l’estudi de transport públic a demanda a la comarca, «ja que la mobilitat és un dels eixos imprescindibles, juntament amb el treball i l’habitatge, per arrelar la gent al territori», destaca Lídia Pino. Així s’ha adjudicat, per 10.800 euros, l’estudi de les necessitats i les dinàmiques de desplaçament a l’interior de la comarca de la Terra Alta i alhora valorar també els desplaçaments habituals a territoris veïns, com podrien ser Vallderoures, Tortosa o Móra d’Ebre, per exemple en aquest cas per accedir a l’Hospital Comarcal o l’Escola Oficial d’Idiomes. L’objectiu és implantar un servei de transport públic amb minibús, que s’activi arran de la demanda prèvia dels mateixos usuaris. Un sistema que ja està funcionant amb èxit amb altres territoris com ara la Garrotxa, afirma Pino.

Comentarios
Multimedia Diari