En marxa la passarel·la que connectarà les dues ribes del riu Sénia al barri del Castell a Ulldecona

Es tracta d’una obra llargament reivindicada per guanyar en seguretat, ja que per l’actual pont que creua a Sant Rafel hi transiten vehicles pesants i la vorera de vianants és molt estreta

16 agosto 2021 17:50 | Actualizado a 17 agosto 2021 05:36
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Generalitat Valenciana està construint aquest estiu una nova passarel·la de vianants, adjacent al pont sobre el riu Sénia que connecta Sant Rafel del Riu (Baix Maestrat) i el barri Castell, a Ulldecona. Malgrat formar part de dos comunitats autònomes diferents, a la realitat són dos nuclis que funcionen com un sol poble, amb un constant trànsit entre ells.

Aquesta és una obra llargament reivindicada pels dos nuclis, ja que per l’actual pont hi transiten molts vehicles pesants i la vorera de vianants és molt estreta.

Amb un cost de poc més de 295.000 euros, es preveu la construcció d’un itinerari per a vianants i ciclistes, d’uns 170 metres de longitud entre la Plaça de Joan Carles I (Sant Rafael) i el barri del Castell, format per dos trams: un primer tram consistent en una passarel·la annexa al pont actual sobre el riu Sénia i un segon tram que doni continuïtat a la citada passarel·la fins al nucli urbà de Sant Rafel del Riu.

Les obres, que van arrencar a finals de juny, està previst que finalitzen abans de final d’any, segons ha explicat l’alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, al Diari. Els treballs els financia la Generalitat Valenciana en la seua totalitat.

«És una carretera molt i molt transitada i no hi ha pas segur per a vianants. Els veïns del barri del Castell fan la compra i tenen la farmàcia a Sant Rafel i no hi poden passar bé», detalla l’alcaldessa. «Amb un carret de la compra o cotxet de bebè no es pot passar. És una vorera molt menuda i hi ha molt de trànsit de vehicles pesats. Guanyarem en seguretat».

I és que aquests dos nuclis a la pràctica funcionen com un sol poble, pel que fa relacions familiars, laborals, socials i comercials. De fet, durant la pandèmia de la Covid i el confinament perimetral entre Catalunya i la Comunitat Valenciana, es van viure situacions «surrealistes», en paraules de la batlle falduda, en no poder creuar el pont.

L’alcaldessa fa una valoració molt positiva de l’arribada finalment d’aquesta obra. «Estem molt contents. Fa molt temps que ho reivindicàvem. Entre això i les obres de la carretera de Vinaròs la veritat és que la comunicació d’Ulldecona amb els pobles veïns de Castelló millorarà molt notablement».

Aquestes obres a la carretera N-238, que connecta la capital del Baix Maestrat amb Alcanar i Ulldecona, són també uns treballs molt esperats. En aquesta ocasió els efectua l’Estat.

Comentarios
Multimedia Diari