Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Família Torres distingeix accions contra l'emergència climàtica en els VI Premis Torres & Earth

Miguel A. Torres demana un canvi d'hàbits que redueixi les emissions i aprofitar les energies renovables

| Actualizado a 30 noviembre 2022 18:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Família Torres ha distingit aquest dimecres sis accions per reduir les emissions de CO2 i conscienciar sobre l'emergència climàtica, en els VI Premis Torres & Earth.

Els premis, lliurats a Terra Veritas de Barcelona, reben el nom de Torres & Earth perquè són part del programa ambiental de Família Torres i van néixer el 2017 per animar els proveïdors del celler a reduir les seves emissions de diòxid de carboni.

En la categoria de proveïdors de raïm, el premiat és el viticultor de la Terra Alta Tomàs Peig, per reduir un 9% les seves emissions en un any: «A més de reduir les emissions, les despeses també han baixat», ha destacat.

El fabricant d'ampolles de vidre Verallia ha estat el premiat com a proveïdor de material auxiliar, per optimitzar el transport de palets, apostar per l'economia circular i promoure la reutilització, i l'empresa ha dit que treballa en el primer forn 100% elèctric per reduir emissions.

El premi al proveïdor de serveis logístics ha estat per a l'empresa familiar Logística Juan Ruiz, que ha renovat la seva flota de camions amb vehicles més eficients: «El meu pare va estimar el camp i em va ensenyar a cuidar-lo», ha dit Ruiz.

Caldes de Montbui

L'alcalde de Caldes de Montbui (Barcelona), Isidre Pineda, i el regidor d'Acció Climàtica, Jordi Martín, han recollit el premi al territori sostenible per la iniciativa Comunitat Energètica Local (CEL, una comunitat energètica local que ofereix tres modalitats segons la manera d'obtenir l'energia fotovoltaica i consumir-la), i tots dos han destacat la importància que els ajuntaments promoguin projectes de transició energètica.

I el naturalista i divulgador ambiental José Luis Gallego ha rebut el premi al millor comunicador per la seva llarga trajectòria vinculada a la defensa del medi ambient i la cura del planeta: ha assegurat que «comença a percebre un canvi en la societat».

Miguel A. Torres

El president de Família Torres, Miguel A. Torres, ha demanat un canvi d'hàbits per reduir les emissions: «Ens hem d’involucrar en l’emergència climàtica i hem estar disposats a canviar coses: cal reduir la carn de les dietes, comprar vehicles elèctrics o reduir l'ús de plàstics».

Ha criticat la «poca implicació« de molts polítics en l'emergència climàtica i ha assegurat textualment que els joves estan farts d'aquesta situació i demanen mesures per afrontar-la.

Per ell, amb l'ús d’energies renovables «encara hi ha esperances» de reduir les emissions, i ha afegit que amb l’energia del sol es podria mantenir l’objectiu de no superar en 1,5 graus l’augment de la temperatura a finals del segle XXI.

Balanç del programa ambiental

Torres també ha fet balanç del programa ambiental Torres & Earth, que des del 2008 contribueix a minimitzar els efectes del canvi climàtic.

Ha lamentat la presència «cada cop més freqüent» de fenòmens meteorològics, com sequeres, calamarsades, gelades tardanes i incendis, que han causat danys en la viticultura en els últims anys.

El celler va aconseguir reduir un 35% les emissions de diòxid de carboni per ampolla el 2021 respecte al 2008, i té l'objectiu d'esdevenir un celler de zero emissions netes abans del 2040.

Per aconseguir-ho, Torres ha destacat que els factors que més contribueixen són l'ús d'energies renovables, la mobilitat sostenible, la captura i reutilització del diòxid de carboni, la reducció del pes de les ampolles, la reforestació i la viticultura regenerativa.

Comentarios
Multimedia Diari