Ferran Bel referma la consulta pel monument franquista

Es farà al juny del 2016. L'alcalde diu que la consulta ha de ser 'solvent' i ha de tenir un 'alt'´ nivell de participació

19 mayo 2017 21:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha reiterat el compromís del Govern local de celebrar al juny de 2016 una consulta sobre el futur del monument franquista de la batalla de l’Ebre, inaugurat pel dictador Franco el 21 de juny de 1966 sobre una pilastra de l’antic pont de la Cinta. Bel ha recordat que la consulta forma part del pacte de govern subscrit amb ERC i que és necessari disposar del temps necessari per elaborar-la bé tècnicament. «Hem d’oferir una consulta que tècnicament sigui solvent i que assoleixi un nivell de participació elevat». Entre els assumptes a estudiar cal definir quins col·legis s’obriran, el cost econòmic d’aquest procés i com s’ha de reflectir en els propers pressupostos municipals.

Ara fa uns dies, es va donar a conèixer una carta tramesa el 25 d’agost per l’actual consellera de Governació, Meritxell Borràs, a l’advocat Eduardo Ranz que havia denunciat, entre d’altres, l’Ajuntament de Tortosa per no haver retirat d’ofici el monument franquista del riu.

Borràs apunta que sens perjudici que el consistori tortosí «pugui realitzar les actuacions que estimi oportunes en l’exercici de les seves competències», afirma que l’assumpte «es troba en vies de solució» i que «molt segurament durant el 2016» s’adoptarà una decisió segons la Llei de la Memòria Històrica. L’any vinent es compliran 50 anys del monument.

Objecte de vandalisme

D’altra banda, en els últims dies ha aparegut una pintada de color vermell a la part baixa de la pilastra del monument contrària al seu manteniment. L’escrit a la pilastra diu així: ‘Feixisme, mai més!’ (vegeu imatge).

Comentarios
Multimedia Diari