Foment intensifica la reforma del ferm de la N-420 i s'alenteix el trànsit

Els alcaldes de les Terres de l'Ebre, demanen paciència davant les petites cues i retencions produïdes per la col·locació de les noves capes d'asfalt

19 mayo 2017 18:26 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’empresa adjudicatària dels treballs de reforma del tram de la N-420 entre Móra d’Ebre i Falset intensifica aquests dies els treballs previstos amb l’asfaltatge de la via afectada en diversos trams.

Les obres es van iniciar el mes de juny a la comarca del Priorat i ja han arribat a Móra la Nova i Móra d’Ebre, on les màquines que col·loquen el nou asfalt ja hi estan treballant. Aquesta situació genera petites cues i l’alentiment necessari del trànsit.

Les obres van a bon ritme, afirma la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona, i s’ha executat ja la meitat dels treballs previstos.

La reforma del ferm es divideix en tres fases, la primera amb la col·locació d’una capa base de compactació i la segona amb l’asfaltat de la capa intermèdia i més gruixuda. La tercera i última fase és la col·locació de la capa de rodament, la superior i capa més fina d’asfalt, pas previ al pintat de la senyalització horitzontal.

En aquests moments s’està col·locant la capa intermèdia en diversos trams del trajecte de 18 km, entre els punts quilomètrics 820 i 840. El termini d’execució és de cinc mesos i per tant hauria de finalitzar els últims mesos de tardor tot i que fonts de la Subdelegació no descarten que l’obra es completi abans.

Petites cues i retencions

La presència de les màquines a la carretera provoca petites cues per causa de talls esporàdics del trànsit –d’uns cinc minuts de mitjana– i l’alentiment de la conducció, atès que la velocitat està limitada a 60 km/hora en aquest tram.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha demanat paciència als conductors, recorda que les cues són «inevitables» i reitera que la millora del ferm és una reivindicació històrica de les dues comarques. Amb tot, Piñol s’esperava una reforma més profunda que l’executada com així li havien anunciat, amb l’aixecament de tot el llit de sorres la carretera i la construcció d’una nova calçada. Malgrat això, l’alcalde morenc no ha rebut cap queixa per les retencions provocades per l’obra, i tampoc n’ha rebut l’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné.

Aquest últim, tanmateix, explica que la majoria de veïns de la Ribera d’Ebre opten per agafar la C-44, a través de Tivissa i l’Hospitalet de l’Infant, si s’han de dirigir a Tarragona o Barcelona. En canvi, els conductors amb destí a Reus sí que acostumen a utilitzar la via en obres.

En aquest sentit, alguns conductors han advertit al Diari que hi ha vehicles que obvien la limitació de velocitat a 60 km/hora i circulen a major velocitat de la permesa mentre que alguns altres avancen de manera irregular en línia contínua.

Altres conductors han advertit al Diari de la perillositat de conduir durant les hores nocturnes en aquells trams acabats d’asfaltar i on encara no s’ha pintat la senyalització provisional a la carretera.

Comentarios
Multimedia Diari