Francesc Faiges, nou president de la Cambra de Comerç

El nou Ple de l’ens cameral s’ha renovat en un setanta per cent i s’incorporen vint-i-un empresaris, set dels quals són dones. Feia 10 anys que no hi havia eleccions

07 junio 2019 08:50 | Actualizado a 07 junio 2019 08:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’empresari Francesc Faiges és el nou president de la Cambra de Comerç de Tortosa, substituint a José María Chavarría en el càrrec. Ahir es va constituir el nou plenari de l’ens cameral que s’ha renovat en un setanta per cent, amb 21 empreses de diferents municipis de les Terres de l’Ebre. Feia 10 anys que no es realitzaven eleccions a la cambra.


Francesc Faiges es dedica des de fa 30 anys a la indústria agroalimentària i forma part d’una de les famílies més important de la ciutat de Tortosa. El ja expresident de l’ens cameral, José María Chavarría, va anunciar fa dos mesos que no optava a la reelecció per ser president, després de catorze anys com a vicepresident, primer, i com a president, després, de l’ens cameral de Tortosa.
Faiges en el moment de ser investit va fer el seu primer discurs com a president de la Cambra de Comerç de Tortosa, el qual començava amb «desitjaria que tot el plenari formés part del meu equip sense cap excepció i que treballarem plegats sempre en clau positiva i constructiva, no hem d’anar mai més de víctimes ni lamentar-nos contínuament».

I va afegir que «som un gran territori, perquè som un territori excepcional i estratègic en un gran potencial, ben situat a menys de dues hores de nuclis de població molt importants en l’àmbit estatal, capitals de província tots ells, en una gran capacitat d’inversió i consumcom Saragossa,Lleida,Barcelona, Camp de Tarragona, Castelló, Valencià». 


Faiges, a més, va destacar les infraestructures que «les nostres empreses estan utilitzant com els Ports de Tarragona, Barcelona, Castelló i València i els aeroports de Barcelona i València, per donar sortida i entrada a les nostres mercaderies». 

Paral·lelament, Chavarría en el seu discurs d’acomiadament va bromejar que els seus discursos han estat pràcticament iguals, perquè com ha aclarit l’expresident: «Has estat vicepresident amb mi i potser això es nota».


Els dos posaven èmfasi amb el potencial de les Terres de l’Ebre i les seves empreses, apostar per el talent jove i evitar la seva fuga, com també allargar la futura autovia A-68 des de Valdealgorfa fins a les Terres de l’Ebre, a banda de seguir amb els projectes d’exportació.
Chavarría a més va insistir amb continuar treballant amb «la navegació fluvial, perquè el riu Ebre és el nostre fil conductor i també pot esdevenir un gran interès turístic».

Les set dones
Un altre aspecte important en destacar d’aquest nou plenari de l’ens cameral és que, dels 21 membres que el componen, 7 són dones empresàries. Aspecte totalment innovador amb els 111 anys de vida de la Cambra de Comerç de Tortosa. 
Reforma encapçalada per Cinta Pascual, membre del plenari i que va reclamar la regeneració i feminització de l’ens.

Comentarios
Multimedia Diari