Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Gandesa i Tortosa acullen actes de conscienciació pel Dia de la Discapacitat

Dos entitats ebrenques organitzen jornades amb activitats per demanar més inclusió als veïns i també millores als espais públics

| Actualizado a 03 diciembre 2022 17:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Diversos municipis ebrencs com Gandesa o Tortosa van acollir ahir jornades de conscienciació pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, celebrat el dia 3 de desembre. El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com a objectius sensibilitzar l’opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Així a Gandesa l’entitat Barreres Fora va organitzar tota una jornada amb jocs de Boccia (esport paralímpic), tallers, un circuit d’obstacles o un cercavila. Barreres Fora és una associació sense ànim de lucre destinada a ajudar les persones amb discapacitat física a les comarques de la Ribera d’Ebre, Terra Alta i Priorat.

També a Tortosa l’Associació per la Inclusió de les persones amb Discapacitats de l’Ebre (ASSIDE) va portar a terme ahir un acte a la plaça Barcelona, davant del mercat, ocupant diversos estacionaments a l’entorn del mercat amb la finalitat de sensibilitzar la ciutadania en respectar els estacionaments reservats a les persones amb mobilitat reduïda. L’acte finalitzà amb la lectura del manifest.

Avui ASSIDE també organitza a Amposta a les 19 hores de la tarda a l’entrada de l’auditori davant del recinte firal de la Fira de Mostres, una performance anomenada «Dinamitant obstacles», realitzada per membres d’ASSIDE i dirigida per l’actriu i creadora Gemma Ginovart Codorniu.

Aquestes activitats busquen, a més de donar visibilitat al col·lectiu, exigir que es compleixin els drets de les persones amb discapacitat que estan emparats amb lleis però que no es duen a la pràctica. I també per tal que els governants prenguen mesures urgents perquè els municipis esdevinguen més inclusius i sense barreres. Les entitats recorden que ningú queda exclòs que en algun moment de la seua vida no pateixi una discapacitat. Per tant les millores són per tothom.

Comentarios
Multimedia Diari