Gaudir de l'arròs del Delta de l'Ebre es premia amb menús degustació d'estrella Michelin

Aquest és l'incentiu de la Ruta de l'Arròs, una iniciativa amb què la DOP Arròs del Delta celebra 30 anys

19 mayo 2017 21:32 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La DOP Arròs del delta de l'Ebre ha volgut implicar els ciutadans "en la celebració i la festa" del seu trentè aniversari i ha creat la Ruta de l'Arròs. Es tracta d'una iniciativa en la qual es pot adherir qualsevol restaurant de les Terres de l'Ebre que ofereixi, al menys, un plat d'arròs ebrenc a la seva carta. Els ciutadans que en gaudeixin rebran una butlleta per participar en el sorteig d'un menú degustació per a dues persones en un dels dos restaurants amb una estrella Michelin del territori, el Torreó de l'Indià, a Xerta (Baix Ebre), i Les Moles, a Ulldecona (Montsià). El conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta, ha defensat el treball de marca com a tret diferencial d'aquest arròs de qualitat.

El president de la DOP Arròs del Delta de l'Ebre, Miguel Fàbregas, ha explicat que la Ruta de l'Arròs és una iniciativa per celebrar el 30è aniversari del distintiu de protecció i qualitat amb què compta l'arròs ebrenc. Quan es mengi en un restaurant dels adherits, si s'escull un plat d'arròs es rebrà una butlleta amb un codi que es pot fer arribar als organitzadors a través de correu electrònic, correu convencional o les xarxes socials, com Facebook. S'entrarà llavors en un concurs en què es poden guanyar dos menús degustació per dues persones als restaurant amb estrella Michelin de les Terres de l'Ebre, el Torreó de l'Indià de Xerta i Les Moles d'Ulldecona. També s'han elaborat unes etiquetes que es torbaran a les cartes dels restaurants adherits amb les bases del concurs.

El xef del restaurant el Torreó de l'Indià, Fran López, ha felicitat la DOP de l'Arròs i ha recordat el privilegi del territori pel que fa a grans productes de qualitat. López ha recordat que aviat es complirà una dècada de l'obertura del Hotel Villa Retiro, on sempre han apostat per l'arròs incloent des dels inicis, com a mínim un plat d'arròs a la carta. "El sentim un producte molt nostre, ens ho creiem", ha assegurat. També per al xef Jeroni Castells, del restaurant Les Moles, l'arròs és "un dels primers exponents" del "gran rebost de les Terres de l'Ebre". "Estem molt contents de poder col·laborar mínimament en poder contribuir a què l'arròs tingui el prestigi que ha de tenir per la qualitat que té", ha dit Castells. Els dos xefs han apuntat a les potencialitats d'un territori que ha d'apostar per un turisme de qualitat, amb la gastronomia com a valor actiu.

En la presentació de la Ruta de l'Arròs, hi ha assistir el conseller d'Agricultura, Jordi Ciuraneta. El conseller ha destacat les particularitat d'un territori fet a través de la duresa del cultiu de l'arròs que ha marcat la seva gent i les seves tradicions. Per a Ciuraneta, l'arròs del Delta ha fet el camí correcte en apostar per la diferenciació a l'hora de remarcar la qualitat d'aquest cultiu. "És important tenir la collita però ho és més acabar cobrant-la com un producte d'alta qualitat pel que hem de tenir una clara orientació en el mercat", ha apuntat el conseller. "Necessitem marques, anar més enllà. Si només menegem 'comodities' el valor acaba sent molt baix. Si incorporem el valor afegit que acaba arribant al consumidor final, estem en un altre escenari i aquí aquest camí s'ha fet", ha afegit.

 

Comentarios
Multimedia Diari