Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Carles Luz: «Hem fomentat la recuperació del patrimoni i la cultura»

  Recuperació cultural i festiva. De l’1 al 5 de setembre Gandesa celebrarà unes festes majors on recupera actes prepandèmics. Paral·lelament, el municipi ha continuat treballant en l’àmbit cultural

  30 agosto 2022 13:08 | Actualizado a 30 agosto 2022 13:09
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  Amb les festes majors a punt, parlem amb l’alcalde de Gandesa sobre la programació d’enguany, que mescla actes tradicionals i populars, així com sobre les últimes accions que s’estan duent al municipi.

  Com es presenten les festes majors d’enguany?

  Després de dos anys condicionats per la pandèmia es presenten en il·lusió, també per la gent del poble. Són un motiu de satisfacció.

  Ara que es comença a tornar a una certa normalitat, quins actes es recuperen en la programació?

  Hi ha actes que no s’han pogut fer en estos dos anys perquè estaven prohibides les aglomeracions i els recuperem. Parlem del sopar popular amb la truita de patata gegant, la processó, les carrosses, el ball, la Festa Jove... Es recuperen tots estos actes que tornen a esta normalitat de poder ballar i celebrar.

  Quins són els actes més populars entre els gandesans i gandesanes?

  Tothom sol participar molt en tots els actes, però un dels més populars són les carrosses, esdeveniment que portem organitzant des de fa gairebé seixanta anys. En aquesta activitat, la gent prepara disfresses i munta la carrossa i la comparsa. Veient com la gent s’està apuntant, tot fa preveure que hi haurà bastant participació.

  Què es podrà trobar en el programa de festes d’enguany?

  Les festes majors de Gandesa, barregen el tradicional amb el més popular, incorporant novetats. Començaran amb la proclamació de pubilles i hereus i el pregó. El divendres, hi haurà les carrosses, el sopar popular, ball a la Plaça del Comerç i la Festa Jove. Dissabte tindrem missa i el partit de futbol, la dansada i una actuació de l’Orfeó Gandesà. Enguany, després de molts anys, també incorporem, un concert de La Lira Ampostina, que històricament ha participat molt en les festes del municipi. Diumenge és el dia més solemne amb la missa major i la processó en honor a la Mare de Déu de la Fontcalda pels carrers de Gandesa. A la nit hi haurà ball, teatre i festa jove. El dilluns tot es relaxa una mica, tindrem espectacle infantil, el ball del farolets amb dues quintes com a protagonistes i per acabar hi haurà un correfoc i el piromusical.

  A part de les festes, quines accions de millora es fan al municipi?

  Tenim previstes obres de condicionament de la Plaça de Les Corts i la remodelació i el projecte d’arreglar l’avinguda Aragó, des del pont de la Font Vella fins a la farola, més el carrer del Call. Amb això pretenem fer millores a les voreres i connectar la zona comercial de la Font Vella fins al Centre Urbà. D’altra banda, també s’està fent una actuació per millorar el carrer Berenguer IV.

  També s’ha actuat en diversos equipaments, no?

  Exacte. Hem treballat per millorar els espais ludicoesportius com el bar de la piscina. També hem fet lavabos fixos al pati de l’escola i tenim previst d’arreglar el parc infantil del Parc La Bassa.

  Passant al pla cultural, Gandesa últimament està molt activa amb projectes i esdeveniments diversos...

  Enguany, és veritat que hem fomentat la recuperació del patrimoni l’activitat cultural. Hem fet el I Festival d’Art al Carrer, hem treballat amb la UB per continuar amb les excavacions al Coll del Moro i s’ha tornat a fer Festivalet dels Pallasos. Al municipi de Gandesa hem fet un foment de fomentat la cultura i els espectacles col·laborant amb la companyia de teatre La Farsa perquè continuen amb la seva activitat.

  Comentarios
  Multimedia Diari