Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Impuls al turisme sostenible amb la rehabilitació de les cases del Molí de Cercós d’Amposta

  Carles Brull, de la societat Brull i Alfonso Arquitectura i Patrimoni, ha estat escollit per desenvolupar el projecte amb un concurs d’idees

  22 febrero 2023 19:29 | Actualizado a 23 febrero 2023 07:00
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament d’Amposta va presentar ahir la proposta guanyadora del concurs d’idees per a la rehabilitació de les cases del Molí de Cercós, a la zona del Castell. Aquesta ha estat dissenyada per l’arquitecte Carles Brull, de la societat Brull i Alfonso Arquitectura i Patrimoni per tal de potenciar el turisme sostenible a la zona i, al mateix temps, reivindicar el patrimoni històric i cultural del municipi.

  La voluntat és transformar aquest espai, fent una recuperació del patrimoni omplint-lo de contingut. En aquestes tres cases datades del s. XIX, es farà un buidatge complet deixant només l’estructura perimetral, fet que permetrà reivindicar la seva arquitectura i els elements arqueològics.

  Al mateix temps es desenvoluparà l’activitat turística prevista amb una zona administrativa i informativa, a més d‘una cafeteria que ocuparà des de la façana de la plaça del castell fins a la part de darrere i que connectarà amb el baluard. Aquesta acció concreta permetrà crear una terrassa esgraonada on poder observar el pont i el riu.

  Brull, en el projecte també ha ideat una un espai per al lloguer de bicicletes, una zona per a reparar-les, vestidor, serveis i una part superior amb restaurant, cuina i menjador orientat al riu. També una zona arbrada amb zones de pícnic i espais de descans.

  «La proposta intenta compaginar la part del programa funcional amb un part dedicada a l’atenció del visitant i als serveis, amb una altra destinada a l’activitat cicloturística d’aquest recorregut que passarà pel castell», explica l’arquitecte.

  Turisme i patrimoni

  Aquesta part de servei i turisme combinarà amb una ruta patrimonial on també es conten les cases del Molí de Cercós, considerades bé cultural d’interès local i que estan edificades sobre unes estructures medievals del castell.

  «El més important que podem fer és rehabilitar espais, però donar-los un ús diari i modern. També estem en plena rehabilitació de la biblioteca i al final acabarà quedant tot un conjunt que formarà part d’aquest pla de sostenibilitat turística en destí», explica l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs recordant que el projecte s’està duent a terme amb una subvenció dels fons Next Generation de 2 milions d’euros. Un d’aquests s’ha destinat a la compra del vaixell elèctric i l’altre per a la rehabilitació d’aquesta zona. La redacció del projecte té un cost de 46.000 euros i l’excucio que se situa al voltant de 800.000 euros.

  «La idea és que per aquí passi la via verda i, per tant, aquestes cases han acabat tenint molt de sentit pel que fa al projecte global; vaixell, turisme sostenible, fluvial i en bicicleta i la rehabilitació», diu l’alcalde.

  Pel que fa a terminis, des del consistori asseguren que serà una actuació llarga. «Encara tardarem un parell d’anys en veure com es plasma aquest projecte. Però a poc a poc és un puzle que va muntant-se i que ens permetrà acabar observar com es transforma el model turístic de la nostra ciutat vinculat a la sostenibilitat, i el patrimoni històric i arquitectònic», conclou Tomàs.

  Comentarios
  Multimedia Diari