Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Inauguren a Ulldecona una exposició d’oliveres mil·lenàries en 3D

La iniciativa mostra 17 d’aquests arbres del territori del Sénia per tal de poder contemplar la singularitat de cada exemplar i reivindicar-los

| Actualizado a 07 febrero 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Gairebé una vintena d’oliveres mil·lenàries procedents del territori del Sénia es podran veure a l’oficina de Turisme d’Ulldecona en format 3D durant aquest mes de febrer. La idea és apropar aquests arbres a tothom que no els pugui veure in situ amb una representació que permet apreciar la singularitat de cada un dels exemplars amb un efecte de profunditat i contemplar amb detall les formes dels troncs.

D’aquesta manera, la Mancomunitat de la Taula del Sénia continua treballant per tal de reivindicar les oliveres mil·lenàries, i demanar que aquestes passen a ser considerades com a patrimoni. D’aquest objectiu surt un projecte com el que es pot veure durant aquest mes a Ulldecona.

En aquest sentit, la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Maria Teresa Adell, recorda que «fa molts anys que intentem posar en valor oliveres, i que se les consideri com a patrimoni, perquè en aquest moment es pensaran més projectes, És important que es consideren com a tal perquè s’han de conservar i protegir».

D’altra banda, la gerent destaca aquesta combinació entre un element que té anys d’història i una tècnica com el 3D. «Aquesta tecnologia virtual s’ha fet servir més en el camp de l’arquitectura, en elements vegetals, i en aquest cas, oliveres és bastant innovador», assenyala, afegint que «creiem que es tracta d’una prova pilot que pot ser interessant per la innovació que representa».

Comentarios
Multimedia Diari