Indiana Jones arriba a l'Ebre

Alcanar, la Sénia, les coves Meravelles de Benifallet i Ulldecona són algunes de les localitzacions del primer fanfilm sobre l’arqueòleg

03 noviembre 2017 18:15 | Actualizado a 03 noviembre 2017 18:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un fanfilm és un vídeo, normalment de curta durada, rodat per fanàtics dels personatges d’alguna història, sense ànim de lucre. Els d’Indiana Jones s’anomenen Indyfans i són un fenomen arreu del món. Un d’aquests ‘Indy’ és el director amateur d’Alcanar Lluís Ortega Giménez, autor ja d’algunes produccions pròpies, com Ovella Negra o El secreto de Whaken, enregistrades amb la col·laboració de l’Associació de Cineastes Canareus.

Després de protagonitzar el primer fanfilm de les comarques de Tarragona, Indiana Jones and the Crown of Thorns de Jonatan Jiménez (en fase de postproducció i que s’espera poder estrenar la primavera pròxima), Lluís Ortega s’atreveix ara a dirigir-ne i escriure’n la continuació: Indiana Jones y el Santuario de la Orden Negra. «Són dos films independents, tot i que apareixen molts de personatges de la primera, la història es pot seguir perfectament sense haver vist l’anterior», explica al Diari Lluís Ortega.

Segons Ortega, «està basat en fets reals, a partir dels rituals germànics que practicaven els nazis cap al 1938 al centre d’experimentació amb éssers humans del castell de Wewelsburg, auspiciat per Himmler». El director ha volgut recrear els personatges tal com eren: «a les pel·lícules d’Indiana, Spielberg tendeix a ridiculitzar els nazis, jo els intento mostrar amb tota la seua duresa i crueltat. Eren molt sàdics i així crec que se’ls ha de mostrar», indica.

Buscant la màxima veracitat possible, s’està cuidant molt l’attrezzo, comptant amb la presència del grup Milites Gloriae de València, especialistes en recreacions històriques sobre l’Alemanya nazi, cal destacar la feina de caracterització d’Estètica Sílvia Forcadell, d’Amposta, que també ha participat en la primera pel·lícula, i s’han pogut aconseguir vehicles d’època, com un camió i un Fiat de 1920.

Els castells d’Ulldecona i de Peníscola seran els indrets on es recrearà la fortalesa de Wewelsburg, on està previst gravar els dies 25 de novembre i 2 de desembre, respectivament. Ja s’han fet els primers enregistraments a l’Ajuntament, la Casa O’Connor i Villa Carmen d’Alcanar. Al mes de gener es desplaçaran a les coves de Benifallet i, més endavant, s’anirà a la Sénia per a poder disposar dels cavalls de l’Hípica Molí Hospital, col·laboradora del film. Moltes d’aquestes localitzacions ja apareixen al primer fanfilm tarragoní. També repeteix Marián Márquez com a compositora de la banda sonora original de les dues produccions. El director està molt satisfet de comptar amb el director de fotografia canareu Benjamí Dalmau. 

El rodatge es fa en caps de setmana, en funció de la disponibilitat de l’equip d’actors i tècnics, per la qual cosa, calculen que es pot allargar un any, una vegada feta la postproducció es presentarà a festivals com el d’Úbeda, especialitzat en temàtica d’Indy i Star Wars.

Segona part
El repartiment de la primera pel·lícula repeteix en bona part en aquesta segona part, amb l’actriu ampostina Aida Masip de coprotagonista i l’actor d’Ulldecona Jordi Reverté, com a coronel de la SS, l’antagonista d’Indiana Jones (Lluís Ortega). Entre els secundaris destaquen el tortosí Eduardo Castro, Dani Tatoo, d’Amposta o el locutor Sergi Nebot, resident a Vinaròs, entre molts d’altres.

L’evolució del fanfilm i el contacte amb l’equip de producció es pot fer a través de la pàgina de Facebook de la pel·lícula.

Comentarios
Multimedia Diari